Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.4°C18.7°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
15.0°C15.5°C
4 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.6°C17.8°C
5 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.6°C16.2°C
2 BF 64%
Καταγγελία δανειολήπτη για αυθαιρεσία τράπεζας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καταγγελία δανειολήπτη για αυθαιρεσία τράπεζας

Νέα καταγγελία κατά συστημικής τράπεζας ήρθε στο avgi.gr που αναδεικνύει τα σημάδια αυθαιρεσίας και αναλγησίας που επικρατούν στο Τραπεζικό σύστημα.

Ο καταγγέλλων αναφέρει ότι πήραν δόσεις από τον λογαριασμό της σύνταξής του ώστε να καλυφθεί το δάνειο χωρίς να ενημερωθεί ο ίδιος και ενώ βρίσκεται ήδη σε διαπραγμάτευση με την τράπεζα για καλύτερους όρους αποπληρωμής του.

"Από μέρους της Τράπεζας, υπάρχει μια δυστοκία σε ότι αφορά την πρότασή της με αποτέλεσμα λίγες τελευταίες δόσεις να εκκρεμούν. Έκριναν λοιπόν πρακτικό και «ηθικό» να πάρουν τις δόσεις αυτές χωρίς καμία ενημέρωση από τον λογαριασμό της σύνταξής μου΄' ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ολόκληρη την καταγγελία

Θα ήθελα να καταγγείλω τη συμπεριφορά μιας συστημικής Τράπεζας, που με έχει εξοργίσει και συνάμα δείχνει το μέγεθος της αυθαιρεσίας και της αναλγησίας που επικρατεί στο Τραπεζικό σύστημα. Διατηρώ σε αυτή την Τράπεζα ένα λογαριασμό όπου κατατίθεται η σύνταξή μου. Έχω υπογράψει ως εγγυητής για τη λήψη στεγαστικού δανείου σε συγγενικό μου πρόσωπο. Τον τελευταίο καιρό το συγγενικό μου πρόσωπο, διαπραγματεύεται με την Τράπεζα για το ύψος της δόσης και γενικά, για ένα καλύτερο και πιο ευνοϊκό σχήμα αποπληρωμής δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν σε όλους σχεδόν τους εργαζόμενους.

Από μέρους της Τράπεζας, υπάρχει μια δυστοκία σε ότι αφορά την πρότασή της με αποτέλεσμα λίγες τελευταίες δόσεις να εκκρεμούν. Έκριναν λοιπόν πρακτικό και «ηθικό» να πάρουν τις δόσεις αυτές χωρίς καμία ενημέρωση από τον λογαριασμό της σύνταξής μου (δεν είναι ακατάσχετος ;;;) προκειμένου να καλύψουν την «απώλεια» αφήνοντας ένα ελάχιστο υπόλοιπο για τις ανάγκες μου του μηνός.

Όταν επισκέφτηκα ένα υποκατάστημα της Τράπεζας για να διαμαρτυρηθώ και αφού η ευγενέστατη υπάλληλος έψαξε το θέμα, με πληροφόρησε ότι υπήρξε ένα υπόλοιπο της σύνταξής μου από τον προηγούμενο μήνα το οποίο δεν είχα χρησιμοποιήσει και αυτό, υπέθεσε, ότι τους παρέπεμψε στο ότι ο λογαριασμός είναι αποταμιευτικός, άρα είχαν το δικαίωμα να επέμβουν. Της εξήγησα ότι το υπόλοιπο από τον προηγούμενο μήνα, όντως το «αποταμίευσα» προκειμένου να αντιμετωπίσω έξοδα που σίγουρα ήθελε προκύψουν από προγραμματισμένες ιατρικές εξετάσεις των επόμενων ημερών. Με προέτρεψε να κάνω μια αίτηση, προκειμένου να αντιλογιστεί το πόσο που αφαίρεσαν και να επιστραφούν τα χρήματα για να τελειώσει εκεί το θέμα και αυτό έκανα αμέσως.

Σε περίπου μια ώρα με κάλεσε η υπάλληλος για να μου πει ότι η αίτησή μου δεν εγκρίνεται και ότι κατά την Τράπεζα έπραξαν σύμφωνα με τα «συναλλακτικά ήθη» του ιδρύματος !!! Πληροφόρησα την υπάλληλο ότι θα καταγγείλω το γεγονός διότι η συμπεριφορά της Τράπεζας εκτός του ότι μου προξενεί μεγάλη δυσχέρεια, την θεωρώ και αήθη. Η απάντησή της ήταν : κάντε όπως νομίζετε.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL