Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
"Γεμίζουν τον τόπο με ανεμογεννήτριες όχι για το περιβάλλον αλλά για να βγάλουν λεφτά" (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Γεμίζουν τον τόπο με ανεμογεννήτριες όχι για το περιβάλλον αλλά για να βγάλουν λεφτά" (Ηχητικό)

«Κατ’ αρχάς λέμε όχι σε οτιδήποτε σχεδιάζεται για τον τόπο μας χωρίς εμάς και το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι να συμμετέχουμε δεσμευτικά οι δήμοι και η περιφέρεια στο τι ακριβώς πρόκειται να γίνει στο νησί μας» επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο ο Πέτρος Κουσουνάδης δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Κοινό Τηνίων» ο οποίος τόνισε ότι μέχρι τώρα ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης ήταν γνωμοδοτικός.

Στην Ευγενία Λουπάκη ο κ. Κουσουνάδης σημείωσε πως προτάσεις υπάρχουν πάρα πολλές αλλά συλλογική πρόταση συνολικά από το νησί της Τήνου δεν μπορεί να υπάρξει με το μαχαίρι στον λαιμό, «ενώ έχουμε τις μπουλντόζες από πάνω ή να είμαστε μέσα στα κρατητήρια».

Γι’ αυτό θα πρέπει η κυβέρνηση να σταματήσει τα έργα και τις άδειες και τότε να συζητηθούν οι προτάσεις, είπε χαρακτηριστικά.

Όταν λέμε ότι είμαστε ενάντια στις ανεμογεννήτριες, εξήγησε ο κ. Κουσουνάδης, δεν λέμε ότι είμαστε ενάντια στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, απλώς οι ανεμογεννήτριες θεωρούμε ότι δεν μπορούν να δώσουν στην ηλεκτροπαραγωγή αυτό παρουσιάζεται ότι μπορούν.

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/832133323&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

Το ποσοστό της συμμετοχής των ανεμογεννητριών είναι πάρα πολύ μικρό υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα και κυρίως αυτό της αποθήκευσης ρεύματος, καθώς αυτό δεν μπορεί να γίνει με συμφέροντα (οικονομικά και περιβαλλοντικά) τρόπο η ενέργεια που παράγουν η οποία είναι μεταβλητή λόγω καιρικών συνθηκών κ.ά.

Ο κ. Κουσουνάδης τόνισε με τις ανεμογεννήτριες δεν επιδιώκουν την αυτονομία των νησιών σε ηλεκτρική ενέργεια «πάνε να γεμίσουν τα νησιά με ανεμογεννήτριες για να βγάλουν λεφτά»

Υπάρχει και μια καινούργια πρόβλεψη η οποία λέει ότι θα μπορούν χώρες της ΕΕ να εγκαθιστούν ανεμογεννήτριες στην Ελλάδα ώστε να μετράει η παραγόμενη ενέργεια στο δικό τους ισοζύγιο, δηλαδή θα γεμίσουμε πανελλαδικά ανεμογεννήτριες για να μπορούν να ρυπαίνουν περισσότερο οι άλλες χώρες της ΕΕ εξήγησε ο κ. Κουσουνάδης.

Διαβάστε επίσης:

Πανκυκλαδική κινητοποίηση ενάντια στις ανεμογεννήτριες: Ελεύθερα βουνά χωρίς αιολικά (Video)

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL