Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου: Όλο και πληθαίνουν τα κρούσματα αστυνομικής βαρβαρότητας

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου με αφορμή την καταγγελία για άγριο ξυλοδαρμό πολίτη από αστυνομικούς

«Οι επικίνδυνες, ξενοφοβικές τάσεις μελών της αστυνομίας δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές» αναφέρει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου με αφορμή την καταγγελία για άγριο ξυλοδαρμό πολίτη από αστυνομικούς.

«Σύμφωνα με καταγγελία συμπολίτη μας, πριν λίγες μέρες υπέστη ξυλοδαρμό από μέλη ΔΙΑΣ. Μάλιστα, ισχυρίζεται ότι προκειμένου να καλύψουν την παράνομη δράση τους έφτασαν οι αστυνομικοί στο σημείο να τον κατηγορήσουν με πλαστά στοιχεία!

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει, τον αποκάλεσαν «Πακιστανό», γεγονός που φανερώνει ρατσιστικές αντιλήψεις  και κρούει το καμπανάκι για επικίνδυνες, ξενοφοβικές τάσεις  μελών της αστυνομίας που δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές» τονίζει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου.

Όπως επισημαίνει, «η αστυνομία οφείλει να μας προστατεύει γιατί η κατάχρηση της εξουσίας προκαλεί  μόνο βία, θυμό και αντίδραση. Κάθε πολίτης πρέπει να ορθώνει το ανάστημα του για να προασπίσει τα θεμελιώδη δικαιώματά του. Κάθε δημοκρατική κοινωνία υπερασπίζεται την σωματική ακεραιότητα, την αξιοπρέπεια και την ελευθερία των μελών της».

«Αγωνιζόμαστε λοιπόν ενάντια στις ρατσιστικές πολιτικές καθώς τα κρούσματα αστυνομικής βαρβαρότητας όλο και πληθαίνουν. Ας μη γίνει ο φόβος συνήθειά μας. Ας μην ξεχνάμε ότι η δημοκρατία είναι ένα συνεχές διακύβευμα. Ας έχουμε πάντα ανοιχτά και άγρυπνα τα μάτια μας για να αποτρέψουμε τέτοια φαινόμενα καταστολής κ βίας» καταλήγει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου.

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Άγρια βία και ρατσισμός αστυνομικών με θύμα πολίτη (Video)

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανασχηματισμός και ασφαλιστικό Πινοσέτ

Για ανασχηματισμό που συζητιέται εδώ και δύο μήνες, θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερο. Επί της ουσίας, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν. Υπουργοί όπως ο Βρούτσης, ο Θεοχάρης και ο Αυγενάκης, που εξέθεσαν σοβαρά την κυβέρνηση, διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις