Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C16.9°C
5 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.3°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
2 BF 55%
Ένωση Δικαστών: Ο ΕΟΔΥ αποκαλύπτει ότι είναι προσχηματική η απόφαση των 9 μελών για ματαίωση των εκλογών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ένωση Δικαστών: Ο ΕΟΔΥ αποκαλύπτει ότι είναι προσχηματική η απόφαση των 9 μελών για ματαίωση των εκλογών

Το σχέδιο που υπέβαλε προς τον ΕΟΔΥ για τον τρόπο διεξαγωγής εκλογών στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καθώς και την προτεινόμενη διαδικασία από την πλευρά του Οργανισμού έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ένωση.

Τα έγγραφα εκθέτουν την «γαλάζιας συνιστώσας» της Ένωσης και συγκεκριμένα την πλευρά Λυμπερόπολου και Σαλάτα και δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν ξεπερνώντας το συνδικαλιστικό τους ρόλο. Από την έγγραφη απάντηση του ΕΟΔΥ προκύπτει ότι θα μπορούσε να διεξαχθεί σχετική ψηφοφορία αρκεί να τηρούνταν οι κανόνες που ζητεί ο ΕΟΔΥ.

«Αποκαλύπτεται ξεκάθαρα ότι οι αρχαιρεσίες της Ένωσης μπορούν να γίνουν άμεσα με απόλυτη ασφάλεια και με την τήρηση των προβλεπόμενων καταστατικών προθεσμιών. Η απόφαση των 9 μελών του ΔΣ για ματαίωση των εκλογών δεν έχει κανένα έρεισμα και είναι προσχηματική. Συνιστά μια απέλπιδα προσπάθεια προκειμένου να αποφύγουν την κρίση των συναδέλφων τους και να οδηγηθούμε σε προσωρινή διοίκηση από το Δικαστήριο. Το Δικαστικό Σώμα δεν ανέχεται ούτε τον εμπαιγμό ούτε τα πραξικοπήματα» τονίζει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Χαιρετίζει η ΕΝΔΕ την ανακοίνωση της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών

Στο μεταξύ, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων χαιρετίζει τη χθεσινή ανακοίνωση της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών «για την πραξικοπηματική ενέργεια των 9 μελών του ΔΣ της Ένωσής μας να αρνηθούν την διεξαγωγή αρχαιρεσιών όπως προβλέπει το Καταστατικό μας».

«Η ανακοίνωση της φίλης Δικαστικής Ένωσης διαπνέεται από βαθιά αισθήματα αλληλεγγύης και δημοκρατικής ευαισθησίας, που υπάρχουν σε κάθε συνάδελφο, σε κάθε δημοκρατικό πολίτη. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η δύσκολη περίοδος που διέρχεται η Ένωσή μας είναι παροδική και θα μείνει πίσω να μας θυμίζει ότι οι αιτίες της αμφισβήτησης της Δικαιοσύνης έχουν πολλές φορές τις ρίζες τους μέσα στο Δικαστικό Σώμα και ότι οι αποκαλύψεις και οι εσωτερικές συγκρούσεις όσο επώδυνες κι’ αν είναι, λειτουργούν εξυγιαντικά για έναν θεσμό σε βάθος χρόνου.

Καλούμε τα 9 μέλη του Δ.Σ. να αναθεωρήσουν τη στάση τους, να συμμορφωθούν με τις καταστατικές τους υποχρεώσεις και να δεχτούν τον καθορισμό ημερομηνίας αρχαιρεσιών, χωρίς να βάλουν την Ένωση σε πρωτόγνωρες δικαστικές περιπέτειες. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης καλείται να απαντήσει εάν θεωρεί ότι κινδυνεύει η υγεία των Δικαστών και Εισαγγελέων που θα προσέλθουν να ψηφίσουν στις αρχαιρεσίες της Ένωσής τους σύμφωνα με τις υποδείξεις το Ε.Ο.Δ.Υ.» τονίζει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Δείτε αναλυτικά τα έγγραφα:

/documents/10179/0/11144658857.pdf

Διαβάστε επίσης:

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Ψευδείς και προκλητικές οι δηλώσεις Γιαννάκου

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL