Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.1°C20.7°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.0°C22.1°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.0°C20.5°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.3°C21.8°C
3 BF 32%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.9°C21.2°C
2 BF 63%
Κιλκίς / Κιλκίς: Φοβούνται τον κορωνοϊό μόνο από τους πρόσφυγες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κιλκίς / Κιλκίς: Φοβούνται τον κορωνοϊό μόνο από τους πρόσφυγες

Ο νέος κορωνοϊός όχι μόνο δεν έκαμψε τα ξενοφοβικά αισθήματα μερίδας πολιτών, αλλά μάλλον τα φούντωσε, αφού τώρα στοχοποιούν τους πρόσφυγες ως εν δυνάμει πηγή διασποράς του ιού. Χθες μερικές δεκάδες κάτοικοι του Κιλκίς, αψηφώντας κάθε μέτρο ατομικής προστασίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης, συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για τους περίπου 300 πρόσφυγες που μεταφέρθηκαν για φιλοξενία στην ξενοδοχειακή μονάδα «Θεά Δήμητρα» του σ.σ. Μουριών.

Έτσι οι πρόσφυγες, μετά από ένα πολύωρο δύσκολο ταξίδι, γεύτηκαν την ελληνική «φιλοξενία»... με αποδοκιμασίες. Οι περισσότεροι από τους διαμαρτυρόμενους, αλλά και τους τοπάρχες, βρήκαν τώρα ως πρόφαση για τις αντιδράσεις τους στη φιλοξενία αιτούντων ασύλου τον κίνδυνο διασποράς του SARS-CoV-2.

Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κιλκίς ενέκρινε κατά πλειοψηφία ψήφισμα διαμαρτυρίας για την εγκατάσταση προσφύγων στην περιοχή τους και διαμαρτύρεται προς την κυβέρνηση για την «αιφνιδιαστική ενέργεια μετακίνησης μεταναστευτικού πληθυσμού, καταργώντας στην πράξη, με εντελώς πρόχειρους σχεδιασμούς, βασικούς κανόνες ισοπολιτείας και υπονομεύοντας επί της ουσίας την ίδια την απόφασή της για τη συμφωνηθείσα ισοκατανομή ανά την επικράτεια στην ποσοστιαία αναλογία του 1%».

Ζητά τον πλήρη υγειονομικό έλεγχο - περίθαλψη των νέων επισκεπτών, την παραμονή τους αυστηρά εντός του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, την τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων ασφάλειας και προστασίας έναντι του SARS-CoV-2 κ.ά.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL