Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.3°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.0°C18.0°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C13.8°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.8°C16.6°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C13.4°C
0 BF 82%
Παράταση καραντίνας / Δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού στη δομή προσφύγων Μαλακάσας - Παράταση καραντίνας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παράταση καραντίνας / Δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού στη δομή προσφύγων Μαλακάσας - Παράταση καραντίνας

Ένας ακόμα αιτών άσυλο που διαμένει στη δομή της Μαλακάσας, η οποία βρίσκεται σε καραντίνα από τις 5 Απριλίου, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και κατά συνέπεια παρατείνεται με τον πιο επίσημο τρόπο η καραντίνα της δομής, η οποία βέβαια ποτέ δεν είχε αρθεί, ενώ, παράλληλα, σε προληπτική καραντίνα τέθηκαν και 15 αστυνομικοί στη ΓΑΔΑ και το αστυνομικό τμήμα Ωρωπού, με τους οποίους ήλθε σε επαφή ο 36χρονος αιτών άσυλο από το Αφγανιστάν, όταν πήγε να καταγγείλει απόπειρα βιασμού του δεκάχρονου παιδιού του από άλλον διαμένοντα εντός της δομής. Πρέπει να σημειωθεί ότι σε καμία από τις δομές που τέθηκαν σε καραντίνα στις αρχές του μήνα δεν έχει αρθεί η καραντίνα και ο ΕΟΔΥ συνεχίζει να κάνει ελέγχους.

Χωρίς συμπτώματα ο 36χρονος

Την Τετάρτη διαπιστώθηκε ότι ο 36χρονος ήταν θετικός στον κορωνοϊό, ωστόσο, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, δεν φαίνεται να νοσεί. Το δείγμα του 36χρονου ελήφθη την Κυριακή του Πάσχα από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, επειδή επρόκειτο να βγει από τη δομή, σύμφωνα με πληροφορίες.

Είχε καταγγείλει βιασμό του παιδιού του

Αναλυτικότερα, την Κυριακή του Πάσχα, ο 36χρονος μαζί με το δεκάχρονο παιδί του και τη σύζυγό του κατήγγειλαν βιασμό του παιδιού και μεταφέρθηκαν στο Α.Τ. Ωρωπού.

Την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της ΓΑΔΑ, όπου και μετέβησαν με περιπολικό, σύμφωνα με την αστυνομία. Κατά τις ίδιες πηγές, σε δεύτερο περιπολικό επιβιβάστηκε μάρτυρας, κατηγορούμενος ως δράστης και μεταφραστής και μετέβησαν και αυτοί στη ΓΑΔΑ.

Δεδομένου ότι όλοι προέρχονταν από δομή υπό καραντίνα, οι αστυνομικοί με τους οποίους ήλθαν σε επαφή είχαν λάβει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, σύμφωνα με το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, ενώ σε ανακοίνωση της ΓΑΔΑ διευκρινίζεται ότι κατά την είσοδο στο κτήριο έγινε και θερμομέτρηση που δεν έδειξε πυρετό.

Απολύμανση σε ΓΑΔΑ και Α.Τ. Ωρωπού

Αφού έγινε γνωστό ότι ο 36χρονος βρέθηκε θετικός, απολυμάνθηκαν το Α.Τ. Ωρωπού, το Τμήμα Ανηλίκων της ΓΑΔΑ, τα περιπολικά και γενικά από όπου πέρασαν οι άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία. Επιπλέον, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι 15 αστυνομικοί που ασχολήθηκαν με την υπόθεση εξετάστηκαν και απέχουν από τα καθήκοντά τους για προληπτικούς λόγους, ενώ πηγές ανέφεραν ότι σε καραντίνα είναι και οι οικογένειές τους.

Ελεύθερος ο καταγγελλόμενος

Για την υπόθεση, η αστυνομία συνέλαβε έναν 26χρονο που επίσης διαμένει στη δομή της Μαλακάσας και την Τετάρτη οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος με τη σειρά του τον άφησε ελεύθερο και επέστρεψε τελικά στη δομή Μαλακάσας, κατά αστυνομικές πηγές, οι οποίες σημείωναν ότι δεν διαπιστώθηκε τέλεση βιασμού.

Ελλη Ζώτου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL