Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Θ.Δρίτσας: Ενεδεχόμενο διακοπής λειτουργίας του Νεφρολογικού Κέντρου στην Αίγινα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θ.Δρίτσας: Ενεδεχόμενο διακοπής λειτουργίας του Νεφρολογικού Κέντρου στην Αίγινα

Στην κατάθεση δελτίου Τύπου της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας προς τον υπουργό Υγείας προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας αναφορικά με το ενδεχόμενο διακοπής της λειτουργίαςς του Νεφρολογικού Κέντρου Σαρωνικού - Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης Αίγινας.

Συγκερκιμένα, στο εν λόγω δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι, το Νεφρολογικό Κέντρο Σαρωνικού-Μονάδα χρόνιας αιμοκάθαρσης Αίγινας, οδηγείται σε άμεση διακοπή της λειτουργίας του αφού από την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να ανασταλεί η λειτουργία του, καθώς δεν υπήρξε συνέχεια της σύμβασης με τον ΕΟΠΥ.

«Η μονάδα παραμένει ανοιχτή και λειτουργεί για 6 σχεδόν μήνες, χάρη στις προσωπικές προσπάθειες του Δ/ντή και του προσωπικού της, χωρίς να πληρώνεται από τον ΕΟΠΥ, για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των ασθενών που κάνουν αιμοκάθαρση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας:

Σε κίνδυνο άμεσης διακοπής της λειτουργίας οδηγείται το Νεφρολογικό Κέντρο Σαρωνικού-Μονάδα χρόνιας αιμοκάθαρσης Αίγινας, αφού από την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να ανασταλεί η λειτουργία του, επειδή δεν υπήρξε συνέχεια της σύμβασης με τον ΕΟΠΥ. Η μονάδα  παραμένει ανοιχτή και λειτουργεί  για 6 σχεδόν μήνες, χάρη στις προσωπικές προσπάθειες του Δ/ντή και του  προσωπικού της, χωρίς να πληρώνεται από τον ΕΟΠΥ, για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των ασθενών που κάνουν αιμοκάθαρση. Τα αναλώσιμα όμως υλικά είναι κοστοβόρα και οι προμηθευτές δεν μπορούν να τα παρέχουν πλέον στη μονάδα.

Η εξέλιξη αυτή είναι άκρως αρνητική για τους 10 ασθενείς, που κάνουν αιμοκάθαρση στο νησί μας, οι οποίοι θα αναγκαστούν να μετακινούνται 3 φορές την εβδομάδα στην Αθήνα για την θεραπεία τους. Οι κίνδυνοι για την υγεία και τη ζωή των ασθενών κατά τις μετακινήσεις τους, από και προς την πρωτεύουσα για τη θεραπεία, είναι πολύ μεγάλοι, τη στιγμή που υπάρχει νόμιμη μονάδα αιμοκάθαρσης στο νησί μας, που για  γραφειοκρατικούς λόγους οδηγείται σε κλείσιμο.

Επίσης, το κλείσιμο της μονάδας, θα επιφέρει μεγάλο πλήγμα  στους νεφροπαθείς που προγραμματίζουν να κάνουν τις διακοπές τους στην Αίγινα, αλλά και  στους τακτικούς επισκέπτες-νεφροπαθείς που έχουν σπίτια στο νησί, που πλέον θα είναι αναγκασμένοι  να παραμείνουν όλο το χρόνο κοντά στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας.

  • Καλούμε τους άμεσα υπεύθυνους (Δ/νση Υγείας της Περιφέρειας Αττικής  και τον ΕΟΠΥΥ) να βρουν λύση για να συνεχιστεί η σύμβαση με τη μονάδα και να συνεχιστεί η λειτουργία της.

  • Καλούμε τη Δημοτική αρχή, την Επιτροπή Υγείας του Δήμου, τις Δημοτικές παρατάξεις και τους φορείς του νησιού να κινηθούν  προς κάθε κατεύθυνση για την επίλυση του προβλήματος.

  • Καλούμε τον Αιγινήτικο λαό  να αποτρέψει μια τέτοια αρνητική εξέλιξη, σε μια περίοδο  που αποδείχτηκε ότι  το αγαθό της υγείας έχει ανάγκη από στήριξη και ενίσχυση.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL