Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ανοιχτές οι Εκκλησίες μόνο για κληρικούς λέει τώρα η Ιερά Σύνοδος (video)

Η Ιερά Σύνοδος καλεί τελικά τους πιστούς να παραμείνουν σπίτι και να προσευχηθούν από αυτό

Σε αναδίπλωση προχωράει η η Ιερά Σύνοδος αναφορικά με τα “ωράρια για ανοιχτές εκκλησίες” κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, με την έκδοση νέας διευκρινιστικής εγκυκλίου.

Ενώ σε χθεσινή εγκύκλιο έλεγε ότι θα ανοίξουν οι Εκκλησίες για δύο ώρες και την Μ. Παρασκευή για 4 και ο εκπρόσωπος της το πρωί Μητροπολίτης Ιερόθεος υποστήριζε ότι θα φρόντιζε το προσωπικό των ναών να μην υπάρχει συνωστισμός τελικά σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ προχώρησε σε νέα διευκρινιστική δήλωση.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, στην εγκύκλιο διευκρινίζεται πως την Μεγάλη Εβδομάδα το ωράριο αφορά αποκλειστικά τους ιερείς και το απαραίτητο προσωπικό των εκκλησιών για την τέλεση των λειτουργιών και όχι τους πιστούς.

Η Ιερά Σύνοδος καλεί τελικά τους πιστούς να παραμείνουν σπίτι και να προσευχηθούν από αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η Ιερά Σύνοδος είχε ανακοινώσει ότι ανοικτοί θα είναι οι Ιεροί Ναοί τη Μεγάλη Εβδομάδα για δύο ώρες μετά την τέλεση των Ακολουθιών, όπως ενώ μετά την ακολουθία της Αποκαθήλωσης, τη Μεγάλη Παρασκευή, θα παραμείνουν ανοικτοί για τέσσερις ώρες.

Συντάκτης: avgi.gr

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι περικοπές μισθών είναι η αρχή

Ο περισσότερος κόσμος δεν το έχει συνειδητοποιήσει, υπνωτισμένος από το success story των καναλιών. Όμως το ξήλωμα της κοινωνικής συνοχής έχει ήδη ξεκινήσει με τη μείωση των μισθών κατά 20% και την απελευθέρωση των απολύσεων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις