Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών: Έχει κοπεί το επίδομα σε 2.000 οικογένειες (Video)

Αν και έχει δοθεί τρίμηνη παράταση στα άτομα με βαριά κινητική αναπηρία, για να περάσουν από τις αρμόδιες επιτροπές, δεν καταβάλλεται τα αντίστοιχα επιδόματα, «πράγμα το οποίο είναι εκτός νόμου», δήλωσε ο Κ.Κωνσταντής

Στην καταγγελία ότι ενώ έχει δοθεί τρίμηνη παράταση στα άτομα με βαριά κινητική αναπηρία να περάσουν από τις αρμόδιες επιτροπές, δεν καταβάλλεται τα αντίστοιχα επιδόματα, προχώρησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλογου Πραπληγικών Ελλάδας, Κωνσταντίνος Κωνσταντής.

Ο ίδιος μιλώντας στην ΕΡΤ1 επεσήμανε ότι «το επίδομα έχει κοπεί σε 2.000 οικογένειες, πράγμα το οποίο είναι εκτός νόμου» και πρόσθεσε ότι όταν ένας άνθρωπος έχει αναπηρία από 90% και πάνω «δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του» και ως εκ τούτου τα εισοδήματα από τα επιδόματα «είναι ίσα - ίσα για την επιβίωσή του».

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι «κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές όχι από τον κορωνοϊό αλλά από τις συνθήκες που έχουν δημιουργήσει τα μέτρα αντιμετώπισής του», αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι είναι απαραίτητα. «Για κάποιες ομάδες δεν πρέπει να είναι κάθετα», επεσήμανε ο ίδιος

Επιπλέον, ο Κ.Κωνσταντής ζήτησε να δοθεί παράταση και για την ανανέωση του διπλώματος οδήγησης καθώς «για τον βαριά κινητικά ανάπηρο το αυτοκίνητο είναι τα πόδια του».

Τέλος, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλογου Πραπληγικών έκανε έκκληση προς τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ, εν μέσω πανδημίας, να προβλέψουν ξεχωριστό αριθμό για τα άτομα με βαριά κινητική αναπηρία ώστε να εξυπηρετούνται κατά προταιρεότητα.

Συντάκτης avgi.gr

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις