Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αυστηρότερα μέτρα περιορισμού ζητούν τα νησιά για να προστατευθούν (Video)

Οι δήμαρχοι Τήλου και Τήνου ζητούν αυστηρότερα μέτρα περιορισμού για να προστατευθούν ενόψει του Πάσχα

Ανησυχία επικρατεί σε Τήλο και Τήνο με την άφιξη επισκεπτών ενόψει Πάσχα, τη στιγμή που υπάρχει η πανδημία του κορωνοϊού.

Όπως ανέφερε η δήμαρχος Τήλου Μαρία Κάμμα Αλιφέρη μιλώντας στην τηλεόραση του Mega, στο νησί έχουν επιστρέψει ήδη πολλά άτομα, καταγόμενα από εκεί και τα οποία μπήκαν σε εθελούσια 14ήμερη απομόνωση τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας κατά του κορωνοϊού.

Ωστόσο, επειδή ο Μάρτιος είναι μήνας επισκευών των σπιτιών και των επιχειρήσεων, αλλά και δεδομένου του γεγονότος ότι πλησιάζει το Πάσχα που αυξάνει την επιθυμία μετάβασης στο νησί, οι δημοτικές αρχές πήραν ομόφωνα αποφάσεις υπό την πίεση της τοπικής κοινωνίας ώστε να γίνεται αυστηρότερος έλεγχος στις ακτοπλοϊκές μεταβάσεις στο νησί. «Να μην μπορούν να έρχονται στο νησί άνθρωποι που δεν είναι πραγματικοί μόνιμοι κάτοικοι 12 μήνες το χρόνο» εξήγησε η δήμαρχος. Παράλληλα, σημείωσε ότι προκειμένου να μπορέσει η αστυνομία να επιβλέψει την καραντίνα των αφιχθέντων στα νησιά, αυτή πρέπει να θεσμοθετηθεί.

«Είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα, σε συχνή επαφή με τον λιμενάρχη και τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος» ανέφερε από την πλευρά του ο δήμαρχος Τήνου, Γιάννης Σιώτος. Όπως σημείωσε, έχει εισηγηθεί πιο αυστηρό πλαίσιο για τις μετακινήσεις, το οποίο ισχύει μόνο για τους μόνιμους κατοίκους. Ακόμα, αυτοί που φθάνουν στο νησί, θα τίθενται σε 14ήμερη καραντίνα, ακόμα και αν είναι κάτοικοι.

Συντάκτης: avgi.gr

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι περικοπές μισθών είναι η αρχή

Ο περισσότερος κόσμος δεν το έχει συνειδητοποιήσει, υπνωτισμένος από το success story των καναλιών. Όμως το ξήλωμα της κοινωνικής συνοχής έχει ήδη ξεκινήσει με τη μείωση των μισθών κατά 20% και την απελευθέρωση των απολύσεων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις