Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μητροπολίτης Ναυπάκτου: Να γιορτάσουμε την Ανάσταση στις 26 Μαΐου (video)

«Kάθε Κυριακή από το Πάσχα έως τότε, είναι μία αναστάσιμη λειτουργία, γι’ αυτό στην απόδοση της εορτής πάντα το πανηγυρίζουμε, οπότε εφόσον υπάρχει αυτή η λογική, η Εκκλησία σκέφτηκε να το εκμεταλλευτεί», εξήγησε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και ευχήθηκε «να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα»

Να γιορτάσουμε τα μεσάνυχτα της 26ης Μαϊου την Ανάσταση προτείνει η Ιερά Σύνοδος , καθώς εκείνη είναι η μέρα απόδοσης του Πάσχα και τότε θα ψαλλεί η λειτουργία, ώστε να μπορούν οι πιστοί να μπορούν να πάνε εφόσον το επιτρέπουν και οι συνθήκες.

 

Τα παραπάνω ανέφερε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, Ιερόθεος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, χαρακτηρίζοντας «πρωτόγνωρη κατάσταση το να μη γιορτάσουμε το Πάσχα, τη μεγαλύτερη γιορτή του Χριστιανισμού», τόνισε ωστόσο ότι, «δεν υπάρχει πρόβλημα», αφού «δεν επιβάλλεται για ιδεολογικούς λόγους, αλλά για την προστασία της υγείας των πολιτών».

Τέλος, με την απόφαση που έλαβε η Ιερά Σύνοδος για ανοικτό εορτασμό της Ανάστασης την 26η Μαΐου, διευκρίνισε ότι, «κάθε Κυριακή από το Πάσχα έως τότε, είναι μία αναστάσιμη λειτουργία, γι’ αυτό στην απόδοση της εορτής πάντα το πανηγυρίζουμε, οπότε εφόσον υπάρχει αυτή η λογική, η Εκκλησία σκέφτηκε να το εκμεταλλευτεί».

«Μακάρι μέχρι τότε να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα», κατέληξε.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις