Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C17.4°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.8°C13.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.3°C12.3°C
0 BF 71%
Μητροπολίτης Κέρκυρας: Ελάτε στους ναούς να κοινωνήσετε (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μητροπολίτης Κέρκυρας: Ελάτε στους ναούς να κοινωνήσετε (Ηχητικό)

O Μητροπολίτης Νεκτάριος κάλεσε τους πιστούς να παρακάμψουν τις απαγορεύσεις κυκλοφορία και να εκδώσουν έγγραφο κίνησης στο οποίο θα αναφέρουν ότι δήθεν βγαίνουν για άσκηση αλλά στην πραγματικότητα, θα πάνε στις εκκλησίες για να λάβουν τη Θεία Κοινωνία.https://www.youtube.com/embed/xBeF7VbBndQ

«Μπορεί ο τελευταίος νόμος που βγήκε, να έχει μέσα τρόπους με τους οποίους μπορούν οι άνθρωποι να κάνουν την προσωπική τους άσκηση, ακόμα και τα σκυλάκια τους να έχουν τη δυνατότητα να τα βγάλουν, όμως δεν υπήρξε μια απόφαση ότι οι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να έρθουν στην εκκλησία, για να κοινωνήσουν το σώμα και το αίμα του Κυρίου μας.

Βγάλτε λοιπόν και εσείς μια τέτοια άδεια, ώστε να λέτε ότι εξέρχεστε για τη σωματική σας άσκηση και ελάτε στην εκκλησία να κοινωνήσετε, να προσευχηθείτε, να πάρετε δύναμη και ελπίδα. Να μην υποστείλουμε τη σημαία μας. Μπορεί μεν να μας λένε ‘’μην πανικοβάλλεστε’’, αλλά αυτό που βλέπουμε καθημερινά είναι να πανικοβάλλουν τους ανθρώπους μας».

Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση από πλευράς των τοπικών κυβερνητικών και πολιτικών φορέων της Ν.Δ., ενώ ο Μητροπολίτης φαίνεται να έχει μεγαλεπήβολα σχέδια και για τη Μεγάλη Εβδομάδα, υπογραμμίζοντας ότι του είναι αδιανόητο οι πιστοί να αντέξουν να τις εορτάσουν οίκοθεν.

Ο κ. Νεκτάριος υποστήριξε μάλιστα, ότι όλα όσα γίνονται και οι απαγορεύσεις στους πιστούς, εντάσσονται σε πρόβα για την επιβολή «παγκόσμιας δικτατορίας»: «Εύχομαι και προσεύχομαι στο Θεό να εκλείψουν όλα τούτα τα μέτρα, ώστε να μπορέσουμε να εορτάσουμε τη χαρά της Αναστάσεως και το Πάσχα του Κυρίου μας. Κανένας από εμάς δεν θα αντέξει να εορτάσει το Πάσχα μέσα στο σπίτι του. Προσευχηθήκαμε να αλλάξουν οι καταστάσεις και αυτής της πρόβας που γίνεται παγκοσμίως, της πρόβας της παγκόσμιας λεγομένης δικτατορίας η οποία έχει άλλους σκοπούς και θέλω να πιστεύω ότι τούτο συντελείται και στην πατρίδα μας»!

 Πηγή: Corfu Press

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL