Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τι πρέπει να προσέχουμε όταν αγοράζουμε τρόφιμα για να προφυλαχθούμε από τον κορωνοϊό (Video)

Σύμφωνα με τους διεθνής φορείς ασφάλειας τροφίμων ο ιός δεν μεταδίδεται από την οδό της πέψης. Ο ανθρώπινος οργανισμός μολύνεται από τα μάτια και από το βλενογόννο της μύτης και του στόματος σημείωσε ο αντιπρόεδρος του ΕΦΕΤ

Το γεγονός ότι δεν είναι διατροφική αλλά υγειονομική η κρίση, τόνισε ο αντιπρόεδρος του ΕΦΕΤ, Σταύρος Δαννόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ, ενώ πρόσθεσε ότι όταν πάμε στο σουπερ μάρκετ προσπαθούμε να μην αγγίζουμε όλα τα τρόφιμα.

Επιπλέον, ο κ. Δαννόπουλος συνέστησε να απολυμαίνουμε τη χειρολαβή του καροτσιού στο σούπερ μάρκετ, για την περίπτωση που ο προηγούμενος που το χρησιμοποίησε να ήταν φορέας του κορωνοϊού.

Όπως τόνισε ο ίδιος, σύμφωνα με τους διεθνής φορείς ασφάλειας τροφίμων ο ιός δεν μεταδίδεται από την οδό της πέψης. Ο ανθρώπινος οργανισμός μολύνεται από τα μάτια και από το βλενογόννο της μύτης και του στόματος σημείωσε ο κ. Δαννόπουλος.

«Για να μειώσουμε ακόμη περισσότερο τις πιθανότητες ύπαρξης του ιού μέσα στο σπίτι θα μπορούσαμε να καθαρίσουμε τις συσκευασίες των τροφίμων με ένα σφουγγαράκι και λίγο σαπούνι», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος του ΕΦΕΤ.

Παράλληλα, ο ίδιος σημείωσε ότι ο κορωνοϊός είναι ιδιαίτερα ασταθής στο περιβάλλον και ότι είναι θερμοευαίσθητος, «εάν μαγειρέψουμε το τρόφιμο τότε ο ιός καταστρέφεται».

Τέλος ο Στ.Δαννόπουλος επεσήμανε ότι το καλό πλύσιμο, χρησιμοποιώντας σαπούνι, στα μαγειρικά σκεύη τα κάνει ασφαλή.

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις