Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Εξοικείωση με το 13033

Στοιχεία για τη λειτουργία της υπηρεσίας sms στο 13033 για την κατ' εξαίρεση μετακίνηση των πολιτών, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Όπως αναφέρει, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία:

 

•  Κατά το πρώτο 24ωρο λειτουργίας της (από τις 6.00 το πρωί της 23ης Μαρτίου ως τις 6.00 το πρωί της 24ης Μαρτίου) η υπηρεσία του13033 διεκπεραίωσε 1,3 εκατ. έγκυρα μηνύματα SMS, τα οποία αντιστοιχούν στο 65% των συνολικών μηνυμάτων που έλαβε.

Στο δεύτερο 24ωρο, αντίστοιχα, της 24ης Μαρτίου, το 13033 διεκπεραίωσε 1,8 εκατ. έγκυρα μηνύματα, τα οποία αντιστοιχούν στο 81% των συνολικών μηνυμάτων που έλαβε η υπηρεσία.

 • Στο τρίτο 24ωρο αντίστοιχα της 25ης Μαρτίου διεκπεραίωσε 1,3 εκατ. έγκυρα μηνύματα, που αντιστοιχούν στο 85% των συνολικών μηνυμάτων που έλαβε η υπηρεσία.

Επίσης, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ενημερώνει ότι κατά τις τελευταίες εβδομάδες και σε σύγκριση με τις αρχές Μαρτίου, καταγράφεται αύξηση στην κίνηση δεδομένων -κυρίως στα σταθερά δίκτυα-, κατά 50%, ως αποτέλεσμα της επικοινωνίας των πολιτών, η οποία πραγματοποιείται  σχεδόν αποκλειστικά μέσω των τηλεπικοινωνιακών δικτύων.

Η  επιπλέον κίνηση έχει διεκπεραιωθεί με επάρκεια από τα σχετικά δίκτυα τηλεπικοινωνιών  που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Υπογραμμίζεται, ωστόσο, ότι οι τηλεπικοινωνιακοί πόροι δεν είναι απεριόριστοι και πως οι αντίστοιχες υποδομές έχουν συγκεκριμένες  χωρητικότητες και δυνατότητες αναβαθμίσεων.

Το υπουργείο επισημαίνει την ανάγκη για υπεύθυνη χρήση των τηλεπικοινωνιακών υποδομών.
 
Α.Γ.Ν.
 
 
 

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις