Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.2°C16.5°C
1 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
10.3°C12.8°C
3 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C12.7°C
1 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.0°C14.1°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C11.9°C
0 BF 93%
ΣΥΡΙΖΑ Χίου: Δε θα ανεχθούμε μισαλλόδοξες μειοψηφίες να δηλητηριάσουν την δημοκρατική κοινωνία μας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΡΙΖΑ Χίου: Δε θα ανεχθούμε μισαλλόδοξες μειοψηφίες να δηλητηριάσουν την δημοκρατική κοινωνία μας

«Η στοχοποίηση της Αλληλεγγύης και της προσφοράς προς τον άνθρωπο, η ακροδεξιά ρητορική, ο διχαστικός λόγος και η εγκληματική ανεπάρκεια της κυβέρνησης σε σχέση με το προσφυγικό-μεταναστευτικό, οδηγούν συστηματικά σε ακατανόητες και απαράδεκτες ενέργειες, όπως η ρατσιστική και βίαιη επίθεση που δέχθηκαν δύο γυναίκες, η μία εκ των οποίων είναι σύζυγος γνωστού ιερέα της Χίου, από τρεις γυναίκες στο Χαλκειός, επειδή παρέδιδαν σε οικογένειες προσφύγων και μεταναστών διάφορα είδη», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση «είναι, η δεύτερη ρατσιστική επίθεση μέσα σε λίγες μέρες στην Χίο, είχε προηγηθεί ο εμπρησμός της αποθήκης αλληλεγγύης».

Παράλληλα, τονίζεται ότι «τέτοια φαινόμενα είναι το λιγότερο καταδικαστέα και καμία σχέση δεν έχουν με τις Χιώτισσες και τους Χιώτες που έχουν επιδείξει έμπρακτα ανθρωπιά και αλληλεγγύη, όχι μόνο στους πρόσφυγες αλλά σε όλους εκείνους που έχουν ανάγκη βοήθειας».

«Στις δύσκολες μέρες που περνάμε με την πανδημία του κορωνοϊού και τον δικαιολογημένο φόβο των συμπολιτών μας από την υγειονομική κρίση που βιώνουμε, δεν υπάρχει περίπτωση να ανεχθούμε ισχνές ακραίες, μισαλλόδοξες και διχαστικές μειοψηφίες, να δηλητηριάσουν την δημοκρατική κοινωνία μας», υπογραμμίζει Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Χίου.

Τέλος σημειώνεται ότι «αυτοί που επιδίωξαν με την ρητορική τους το ξεθάρρεμα τους, έχουν απόλυτη ευθύνη γι αυτά τα απαράδεκτα γεγονότα. Ως Χιακή κοινωνία, αυτή την περίοδο χρειαζόμαστε να είμαστε ενωμένοι και τέτοιες ενέργειες δεν χωρούν στην ζωή μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL