Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C16.9°C
5 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.3°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
2 BF 55%
"Αριστερό κορωνοϊο - πλεονέκτημα"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Αριστερό κορωνοϊο - πλεονέκτημα"

"Η αλήθεια είναι ότι τα ΜΜΕ δεν βοήθησαν στη συνεννόηση. Πλαισίωσαν τη συζήτηση σαν ζήτημα πίστης, δίνοντας σε εκπροσώπους της ιεραρχίας βήμα επιδημιολόγου. Δεν βοήθησαν ούτε ορισμένα προβεβλημένα στελέχη της κυβέρνησης, τα οποία, την ώρα που το Μαξίμου προσπαθούσε να συνεννοηθεί με την ηγεσία του κλήρου, υπερασπίζονταν την αυτονομία της εκκλησίας να αποφασίζει για ζητήματα που την αφορούν και διακήρυτταν ότι «δεν θα στείλουν τα ΜΑΤ» στους ναούς. Σαν να μην ήταν η Εκκλησία της Ελλάδος νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου."

Η παραδοχή για τον ρόλο ΜΜΕ, Αδωνι και λοιπών ανήκει στην Καθημερινή. Και γίνεται την επομένη της κυβερνητικής απόφασης για απαγόρευση των λειτουργιών, αφού η Ιερά Σύνοδος αρνήθηκε να το πράξει. Διότι προηγουμένως, δεν είδαμε να γίνεται κριτική για παράδειγμα στα "αδελφά"ΜΜΕ που πρωτοστάτησαν στην αναγόρευση των δεσποτάδων σε ισότιμους συνομιλητές των επιστημόνων- και εννοώ φυσικά τον ΣΚΑΪ. Και διέδοσαν εγκληματικά τον ιό του "απρόσβλητου" ελληνορθόδοξου γένους.

Αλλά και σήμερα, αυτά όλα για τον αρθρογράφο της Καθημερινής, είναι μικροπράγματα. Ο στόχος του είναι να
αποδείξει ότι δεν ήταν "αυτονόητο έστω και αργά "όπως το χαρακτήρισε ο ΣΥΡΙΖΑ, χαιρετίζοντάς το. Οτι ο μόνος που δεν βοήθησε πραγματικά, είναι ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ. Που άλλωστε φοβόταν την Εκκλησία, όπως καταλήγει το άρθρο, για λόγους πολιτικού κόστους. Ενώ ο Μητσοτάκης δεν τη φοβήθηκε.

Τη φοβόταν ο αστεφάνωτος, ο μοναδικός πρωθυπουργός που ορκίστηκε με πολιτικό όρκο και δεν τη φοβάται ο άνθρωπος που μέχρι χθες "άναβε κεράκι" και παρακαλούσε τον Ιερώνυμο ν'αναλάβει αυτός την ευθύνη. Που ο πρωτοκλασσάτος υπουργός του, μας είχε γυρίσει στις Σταυροφορίες. Που πασίγνωστη βουλευτίνα του δήλωνε ότι και κοινώνησε και θα κοινωνήσει. Που η υπουργός Παιδείας του φιλάει δημοσίως τα χέρια παπάδων και αλλάζει τα Θρησκευτικά κατά παραγγελία τους.

Είναι μικρόψυχη εκτός απ' όλα τ' άλλα αυτή η επικοινωνιακή διαχείριση. Γιατί ο ίδιος ο Μητσοτάκης ξέρει πόσο στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ την λύση της αναστολής των λειτουργιών και πόσο ο ίδιος ο Τσίπρας προσωπικά προσπάθησε.

Μπορούν εξάλλου οι πολίτες που ακόμα σκέφτοναι, να διακρίνουν τη διαφορά μεταξύ της αντιπολίτευσης που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ και εκείνης που άσκησε η ΝΔ σε δύσκολες επίσης στιγμές, όπως πχ στο Μάτι. Και ίσως είναι ευκαιρία για όλους μας αυτή η συνταρακτική κρίση, να ξαναθυμηθούμε τί σημαίνει αριστερό πλεονέκτημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL