Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Υγειονομική βόμβα"... τα διόδια - Χωρίς προστασία οι υπάλληλοι εκτεθειμένοι στον κορωνοϊό

Πως το είπε ο πρωθυπουργός σήμερα; «Κλείνουμε την πόρτα στον ιό και μένουμε μέσα…» σωστά. Τι γίνεται όμως αν χρειαστεί να βγούμε;

Αν χρειαστεί για παράδειγμα να ταξιδέψουμε για πολύ σοβαρούς οικογενειακούς λόγους;

Αν χρειαστεί να περάσουμε τα διόδια της Εθνικής για παράδειγμα;

Γιατί ωραίο το σποτάκι για την ατομική ευθύνη αλλά δεν είναι ΜΟΝΟ ατομική ευθύνη η προστασία μιας ολόκληρης χώρας, της Δημόσιας Υγείας. Η προστασία των πολιτών δεν είναι ΜΟΝΟ ατομική ευθύνη και παρά τα βαρύγδουπα τουίτ και τις δηλώσεις για το πόσο νοιάζεται ας φρόντιζαν τουλάχιστον για το αυτονόητο.

Χρειάστηκε να ταξιδέψω σήμερα και διαπίστωσα με τα ίδια μου τα μάτια και δυστυχώς έπιασα με τα ίδια μου τα χέρια τα χωρίς γάντια χέρια της υπαλλήλου στα διόδια.

Σε τρία διόδια, στην Αττική Οδό και στην Ολυμπία Οδό ούτε ένας υπάλληλος και από τους τρεις δεν φόραγε γάντια.

Σε ερωτήσεις μου, οι απαντήσεις που δέχθηκα ήταν: Στην Αττική Οδό, ότι «δεν μας δίνει η εταιρεία». Στην Ολυμπία Οδό η υπάλληλος ήταν πιο επιθετική: «εσείς γιατί δεν φοράτε;» ενώ μου έδινε τα ρέστα.

Μα εγώ δεν συναλλάσσομαι με κόσμο. Δεν πιάνω  Είμαι στο αυτοκίνητό μου. Εσείς πιάνετε και δίνετε χρήματα με γυμνά χέρια, χωρίς καμία προστασία.

Δεν έλαβα καμία απάντηση και έμεινα σαστισμένος πως είναι δυνατόν μεγάλες εταιρείες όπου καθημερινά βγάζουν υπερκέρδη, να μην δίνουν γάντια στους εργαζόμενους και να φέρονται με τόσο ανεύθυνο τρόπο εν μέσω πανδημίας.

Σε πλήρη αντίθεση την ίδια μέρα σε μεγάλο σούπερ μάρκετ της Αθήνας όπου όλοι οι υπάλληλοι στα ταμεία φορούσαν γάντια και κάποιοι ακόμα και μάσκες.

Υγειονομική βόμβα τα διόδια… και αυτό δεν είναι θέμα ατομικής ευθύνης αλλάεγκληματικής αδιαφορίας των εταιρειών και της Πολιτείας. Ενώ ο ΕΟΔΥ τηγανίζει αυγά…

Ο κορωνοϊός μετρά ήδη 3 νεκρούς και 228 επιβεβαιωμένα κρούσματα και αν κρίνω από την κατάσταση στα διόδια, τα σκοταδιστικά κηρύγματα της Εκκλησίας, την απερισκεψία και ανευθυνότητα με το πούλμαν από τους Άγιους Τόπους που δεν ελέγχθηκε….

Καταλαβαίνει κανείς γιατί ο πρωθυπουργός θέλει να τα φορτώσει όλα στην ατομική ευθύνη.

Μεγάλη η ευθύνη της εταιρείας και του ΕΟΔΥ που τους έχει αφήσει ανεξέλεγκτους.

Σπ. Μητρ.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. "Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων", "αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς, θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις" επισημαίνουν εφιστώντας την προσοχή όλων, μα όλων μας, στις θερινές αποδράσεις.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο