Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Άγνωστοι έβαλαν φωτιά στo κέντρο υποδοχής Stage 2 του ΟΗΕ στη Συκαμνιά (Video)

Εμπρηστική επίθεση ο χώρος προσωρινής φιλοξενίας Stage 2 στη Σκάλα Συκαμνιάς που είχε κλείσει, μετά την απόφαση του Δημάρχου να ανοίξει προσωρινά για να φιλοξενηθούν ευάλωτες ομάδες προσφύγων και μεταναστών.

Άγνωστοι το απόγευμα έβαλαν φωτιά στον χώρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών γνωστός και σαν «stage 2» στη Σκάλα Συκαμνιάς. Ο χώρος λειτουργούσε με ευθύνη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου.

Αργά σήμερα το απόγευμα είχε γίνει γνωστή η απόφαση του Δημάρχου δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου να ανοίξει για μια μόλις μέρα τον καταυλισμό προκειμένου να φιλοξενηθούν εκεί αποκλειστικά γυναίκες και παιδιά που έφθασαν σήμερα στο νησί από τα τουρκικά παράλια.

Η δομή λειτουργούσε με ευθύνη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου όπου έκλεισε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δυτικής Λέσβου.

Όπως αναφέρει το τοπικό site Στο Νησί, η απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου της Συκαμνιάς ήταν υπερ της παραμονής της δομής προκειμένου να λειτουργεί ως χώρος πρώτης υποδοχής των προσφύγων και μεταναστών που έβγαιναν από τις βάρκες πριν οδηγηθούν στη Μόρια.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δυτικής Λέσβου είχε διαφορετική άποψη και με εισήγηση της παράταξης του Δημάρχου Ταξιάρχη Βέρρου αποφάσισε κατά πλειοψηφία το κλείσιμο της δομής κάτι που έγινε στις 31 Ιανουαρίου 2020.

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου καταδικάζει απερίφραστα το κάψιμο της δομής στη Σκάλα Συκαμνιάς

Δήλωση καταδίκης του εμπρησμού στο stage 2 της Συκαμνιάς εξέδωσε ο Δήμος Δυτικής Λέσβου. Αναλυτικά η δήλωση έχει ως εξής: «Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου καταδικάζει απερίφραστα το κάψιμο της προσωρινής δομής στη Σκάλα Συκαμιάς.Καλούμε τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι και ενωμένοι σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία.Κάνουμε έναν δίκαιο αγώνα, ας μην αμαυρωθεί»!

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Είμαστε μια ωραία ατΜΜΕσφαιρα

Αξίζει να θυμηθεί κάποιος πώς ήταν το κλίμα στα ΜΜΕ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μια συνεχής κραυγή αγωνίας για οτιδήποτε, από επιχειρήσεις που υπερφορολογούνται και την επιχειρηματικότητα που καταδιώκεται μέχρι υπουργούς που καπνίζουν και αργόμισθους μετακλητούς...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις