Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κοινή δήλωση των δημοτικών παρατάξεων του Δ. Μυτιλήνης: Ήρθαν στο νησί, έκαψαν, χτύπησαν και φεύγουν ταπεινωμένοι

ICON

"Η κυβέρνηση των παλινωδιών και των ακροτήτων , να προχωρήσει άμεσα στην αποσυμφόρηση των νησιών, και την ισοκατανομή των προσφύγων σε όλη την Ελλάδα με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Καμία νέα δομή στο νησί κλειστή ή ανοικτή" τονίζουν "Επανεκκίνηση" και "Με πυξίδα τον πολίτη"

Η Δημοτική παράταξη «Με πυξίδα τον πολίτη» καθώς και η ανεξάρτητη Δημοτική παράταξη «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ» χαιρετίζουν την πρώτη μεγάλη νίκη του περήφανου Λεσβιακού λαού απέναντι στον αυταρχισμό, την αναλγησία, την κυνικότητα μιας ανίκανης κυβέρνησης που προσπάθησε με τα ΜΑΤ (δυνάμεις κατοχής όπως τις ονόμασε ο λαός μας) να επιβάλει τις αλλοπρόσαλλες πολιτικές της με τις επιτάξεις και τη δημιουργία χώρων φυλακών στο νησί.

Πιο συγκεκριμένα οι δύο παρατάξεις σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν: Ήρθαν στο νησί, έσπασαν, έκαψαν, έβρισαν, χτύπησαν και φεύγουν ταπεινωμένοι. Ο πόλεμος όμως δεν τελείωσε, η κυβέρνηση των παλινωδιών και των ακροτήτων , να προχωρήσει άμεσα στην αποσυμφόρηση των νησιών, και την ισοκατανομή των προσφύγων σε όλη την Ελλάδα με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Καμία νέα δομή στο νησί κλειστή ή ανοικτή.

Καλούμε τον Περιφερειάρχη και τους δύο Δημάρχους – Τιμώντας τους αγώνες και τις θυσίες του λεσβιακού λαού - να μην παραστούν σε αυτή τη συνάντηση αν δεν αποσυρθούν όλα τα ΜΑΤ από το νησί, δεν υπάρξει δέσμευση ότι δεν θα έρθουν άλλα και δεν αρθεί το μέτρο των επιτάξεων.

Καμία υποχώρηση και κανένας διάλογος με την συγκεκριμένη κυβέρνηση από όλους εμάς τους εκλεγμένους της αυτοδιοίκησης, όσο υπάρχουν οι συνθήκες που προαναφέραμε.

Τέλος επισημαίνουμε πως αυτή η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να απεμπλέξει το στρατό και τα στρατόπεδα από τις ανόητες επιλογές της γιατί οδηγεί τον τόπο σε επικίνδυνους δρόμους για τους θεσμούς και τη δημοκρατία".

Για την Δημοτική παράταξη «Με πυξίδα τον πολίτη» οι Δημοτικοί Σύμβουλοι :
Ανδρεαδέλλη Βασιλική
Ζερβού Μαρία
Μαλλιαρός Δημήτρης
Χιωτέλλη Εριφύλη

Για την ανεξάρτητη Δημοτική παράταξη «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ» οι Δημοτικοί σύμβουλοι:
Αστυρακάκης Κωνσταντίνος
Κατζανός Γεώργιος
Ψωμάς Θεόδωρος»

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. "Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων", "αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς, θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις" επισημαίνουν εφιστώντας την προσοχή όλων, μα όλων μας, στις θερινές αποδράσεις.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο