Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών στην Καράβα Λέσβου (Video)

Από το μεσημέρι αντιμετωπίζουν συνεχείς ρίψεις χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Σύμφωνα με καταγγελίες τα ΜΑΤ επιτίθενται βρίζοντας τους κατοίκους και αποκαλώντας τους «τουρκόσπορους» και «γκασμάδες» που κάνει πολλούς να ζητούν την παρέμβαση της Εισαγγελίας πρωτοδικών Μυτιλήνης.

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στην Καράβα που είχαν ξεκινήσει απο νωρίς το πρωί. Οι αστυνομικές δυνάμεις κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών στους συγκεντρωμένους πολίτες. Αυτή την ώρα η αστυνομία λόγω του μεγάλου πλήθους κόσμου που έχει μαζευτεί στη θέση Καράβα κάνει χρήση και του ειδικού οχήματος ΑΙΑΝΤΑΣ, απένταντι στους διαδηλωτές. 

Μάχες όλη τη μέρα σε Καράβα και Διαβολόρεμα με τα μηχανήματα του Στρατού να φτάνουν στην επιταγμένη ζώνη μέσω στρατιωτικής οδού

Στο Διαβολόρεμα τα ΜΑΤ με δακρυγόνα κατάφεραν να απωθήσουν τους πολλούς κατοίκους του λεκανοπεδίου καλλονής κύρια εκτός του παλιού δρόμου Μυτιλήνης καλλονής. Κατέλαβαν δηλαδή την είσοδο του δρόμου που οδηγεί στο ΧΥΤΑ και στη συνέχεια στου Καβακλή. Ο «ανταρτοπόλεμος» όμως με νεαρούς μέσα από το δάσος αλλά κυρίως τα βαρέως τύπου οχήματα που είχε παρατάξει ο Δήμος δυτικής Λέσβου εκεί, δεν τους επέτρεψε να χρησιμοποιήσουν αυτή τη δίοδο.

Δεδομένου αυτού και μέχρι αργά το απόγευμα που μετακινήθηκαν τα μηχανήματα, επιλέχθηκε η λύση της μετακίνησης των μηχανημάτων του Στρατού στου Καβακλή μέσω της στρατιωτικής οδού που οδηγεί από την είσοδο του καμένου δάσους στο Πετροβούνι κι από εκεί στο ΧΥΤΑ και τελικά στου Καβακλή.

Στην ουσία δηλαδή οι μάχες πλέον στο Διαβολόρεμα και στην Καράβα δίνονται για να μην περάσουν οι αντιδρώντες κάτοικοι στο δρόμο και φτάσουν στη επίμαχη περιοχή.

Στο μέτωπο της Καράβας τώρα οι κάτοικοι της περιοχής του Μανταμάδου έχουν περιοριστεί βόρεια της συμβολής του δρόμου προς του Καβακλή με την οδό Θερμής Μανταμάδου. Από το μεσημέρι αντιμετωπίζουν συνεχείς ρίψεις χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.  Είναι τόσο μεγάλος ο όγκος των χημικών που πέφτουν στην περιοχή αλλά και η εν γένει πρακτική των ΜΑΤ που επιτίθενται βρίζοντας τους και αποκαλώντας τους «τουρκόσπορους» και «γκασμάδες» που κάνει πολλούς να ζητούν την παρέμβαση της Εισαγγελίας πρωτοδικών Μυτιλήνης.

Από την άλλη μεριά, νότια της συμβολής του δρόμου προς του Καβακλή με την οδό Θερμής Μανταμάδου, ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ αντιμετωπίζουν όσους επιχειρούν να φτάσουν στην Καράβα προερχόμενοι από τη Μυτιλήνη και τα άλλα χωριά της ευρύτερης περιοχής νότια του Μανταμάδου.

 Εναντίον τους αδιακρίτως επιτίθενται απωθώντας τους με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά. Ενώ έχοντας καταλάβει τις πλαγιές της Καράβας πετάν χημικά μέσα στο πλήθιος ή ακόμα και πίσω από αυτό εγκλωβίζοντας τους σε ένα τείχος χημικών. Μοναδικός τους σκοπός να «καθαρίσουν» σύντομα με αυτούς.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι διαδηλωτές «έσπασαν» ένα αυτοκίνητο της Αστυνομίας στα μετόπισθεν αλλά και ένα αυτοκίνητο της περιφέρειας βορείου Αιγαίου.

πηγή Στο Νησί

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν καταγγελίες ότι τα ΜΑΤ εκτός από το να βρίζουν τους κατοίκους «τουρκόσπορους» και «γκασμάδες», σπάνε και αυτοκίνητα, όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία:

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. "Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων", "αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς, θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις" επισημαίνουν εφιστώντας την προσοχή όλων, μα όλων μας, στις θερινές αποδράσεις.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο