Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ιφ. Καμτσίδου: Το σεξιστικό ομοίωμα αποτελεί μια βίαιη προσβολή της γυναικείας αυτονομίας (Ηχητικό)

Μίλησε για το σεξιστικό ομοίωμα που τοποθετήθηκε σε καφέ-μπαρ της παλιάς παραλίας της Θεσσαλονίκης και αναπαριστά τη γυναίκα μόνο ως σεξουαλικό αντικείμενο

«Είναι μια χυδαία εμπορευματοποίηση της γυναικείας σεξουαλικότητας, μια άρνηση της δυνατότητάς της να κάνει σεξουαλικές επιλογές» σημειώνει η Ιφιγένεια Καμτσίδου καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου και μέλος του «Ελληνικού Δικτύου για την Φεμινιστική Απεργία στις 8 Μάρτη» για το σεξιστικό ομοίωμα που τοποθετήθηκε σε καφέ-μπαρ της παλιάς παραλίας της Θεσσαλονίκης και αναπαριστά τη γυναίκα μόνο ως σεξουαλικό αντικείμενο.

«Είναι μια βίαιη προσβολή της γυναικείας αυτονομίας» πρόσθεσε.

Η ίδια επεσήμανε ότι τα θέματα των γυναικών πηγαίνουν συνήθως στη σιωπή. «Αν δεν είχαμε τη τραγική δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη δεν θα βλέπαμε την αύξηση των γυναικοκτονιών την τελευταίας χρονικής περιόδου που πολλές φορές ενδύονται τον μανδύα του έρωτα “τη σκότωσε γιατί την αγαπούσε”» πρόσθεσε και διερωτήθηκε «Έχουμε αναλογιστεί πόσο έχουν αυξηθεί οι γυναικοκτονίες από μέλη της οικογένειας τους;».

Μιλώντας για το σεξιστικό ομοίωμα της γυναίκας τόνισε ότι συν τοις άλλοις «είναι κάτι που μας φέρνει σε αντίθεση με τις διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας. Έχουμε κυρώσει με νόμο τη σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών. Το ομοίωμα αυτό είναι μια μορφή βάρβαρης βίας ενάντια στις γυναίκες. Η σύμβαση της Κωνσταντινούπουλης προβλέπει μηχανισμό παρακολούθησης. Η χώρα μπορεί να κατδικαστεί γιατί κάποιος αποφάσισε να αυξήσει τα έσοδά της επιχείρησής του εμπορευματοποιώντας κομμάτια της ερωτικής επιθυμίας».

«Η 8η Μάρτη πρέπει να αντιμετωπίζεται ως αυτό που είναι: η αποτύπωση των αγώνων για σταδιακή απόκτηση δικαιωμάτων, για εξίσωση με το υπόλοιπο μισό του πληθυσμού για την χειραφέτηση όλων μας. Η πατριαρχία δεν φέρνει μόνο τις γυναίκες σε δυσμενέστερη θέση αλλά και στους άνδρες τους απονέμει ρόλους δύσκολους που τους στερούν την αυτονομία τους» κατέληξε.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις