Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C22.4°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C20.2°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.5°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.1°C
2 BF 42%
Προβλήματα με τα σχολικά γεύματα σε 24 από τους 74 Δήμους (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προβλήματα με τα σχολικά γεύματα σε 24 από τους 74 Δήμους (Video)

Σοβαρά προβλήματα με τα σχολικά γεύματα σε 24 από τους 74 Δήμους, που έχουν ενταχθεί στο εν λόγω πρόγραμμα, καταγράφει ο ΟΠΕΚΑ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open tv. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, οι αρμόδιες αρχές επικαλούνται γραφειοκρατικά προβλήματα που έχουν να κάνουν με τον διαγωνισμό.https://www.youtube.com/embed/KeY4_4ydqFs

Προβλήματα καταγράφονται μεταξύ άλλων στους δήμους Ξάνθης, Δράμας, Γαλατσίου, Μαραθώνα, Ραφήνας, Τρικάλων, Πέλλας, Ωραιοκάστρου Κεφαλλονιάς, Θερμαϊκού, Σερρών, Κορδελιού, Μάνδρας, Κορύνθου, και Τρίπολης, Συκεών.

Παράλληλα, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου μιλώντας στο ίδιο κανάλι, χαρακτήρισε τα σχολικά γεύματα ως ένα «από τα πιο σημαντικά προγράμματα, που εφαρμόστηκαν στην πιο σκληρή περίοδο των μνημονίων».

Η ίδια δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι από πλευρά της κυβέρνησης «υπάρχει πολιτική μείωσης των κοινωνικών δαπανών», προσθέτοντας ωστόσο για το εν λόγω, πολύ σοβαρό, όπως το χαρακτήρισε, πρόβλημα ότι «το αρμόδιο υπουργείο θα μπορούσε να έχει βρει μια προσωρινή λύση για λόγους ανάγκης».

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, Θανάσης Κικίνης, σημείωσε χαρακτήρισε «καλό ως ασπιρίνη» στο πρόβλημα της παιδικής πείνας, ωστόσο χρειάζεται «αλλαγή το μείγμα της πολιτικής και να αποκατασταθούν τα οικονομικά προβλήματα στη χώρα μας».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Συκεών, Μιχάλης Βουλγαριδης, σημείωσε ότι «ενημερωθήκαμε από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης στο τέλος Οκτωβρίου ότι θα καθυστερήσουν τα σχολικά γεύματα, καθώς υπάρχει προσφυγή στον διαγωνισμό».

Συντάκτης: avgi.gr

Διαβάστε επίσης:

Αλ. Τσίπρας: Δεν υπάρχει ανάπτυξη με παιδιά να λιποθυμάνε από τη πείνα στα σχολεία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL