Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.6°C18.5°C
1 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.6°C16.7°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C14.6°C
0 BF 87%
Γ. Μπουτάρης: Δεν υπάρχει μελέτη για την επανατοποθέτηση των αρχαίων (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Μπουτάρης: Δεν υπάρχει μελέτη για την επανατοποθέτηση των αρχαίων (Ηχητικό)

«Όλοι όσοι αντιτίθενται στην in situ διατήρηση των αρχαίων στο μετρό πιπιλίζουν την ίδια καραμέλα. Εγώ ρωτάω τον κ. Ζέρβα υπάρχει μελέτη για την απόσπαση και την επανατοποθέτηση;» διερωτήθηκε ο πρώην δήμαρχος Γ. Μπουτάρης μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και την εκπομπή «Ορθά-Κοφτά». «Η μελέτη για την παραμονή in situ όχι μόνο υπάρχει αλλά την εφαρμογή της σταμάτησε τον Σεπτέμβριο η Αττικό Μετρό. Γιατί;» πρόσθεσε.

«Όταν ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης τι θα γίνει με το μετρό και τα αρχαία δεν υπήρχαν μελέτες. Πώς ο Μητσοτάκης αποφάσισε κατά παράβαση διαδικασιών, του ΚΑΣ και της απόφασης του υπουργού. Πώς το αποφάσισε μόνος του;. Κάποιοι του το είπανε» σημείωσε ακόμη τονίζοντας πως η προσφυγή στο ΣτΕ εκ μέρους της Κίνησης Πολιτών για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομίας γίνεται «για να αποδοθεί η σωστή κατάσταση, για να εξεταστεί αν έχουν γίνει τα πράγματα με σωστό τρόπο».

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/748115326&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

Ο κ. Μπουτάρης εξέφρασε τη διαφωνία του σε όσους υποστηρίζουν την κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ στην πλατεία Διοικητηρίου ενω για την κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία Ελευθερίας επεσήμανε «δεν ξέρω γιατί έχει επανέλθει το θέμα του πάρκινγκ, θα κοστίσει πολλά λεφτά, θα πρέπει να γίνει με ΣΔΙΤ και θα καθυστερήσει πολύ. Σε όλες τις πόλεις του κόσμου προσπαθούν να διώξουν τα αυτοκίνητα από το κέντρο της πόλης. Το να κάνεις ένα πάρκινγκ σε δρόμους βαριάς κυκλοφορίας δεν έχει κανένα νόημα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL