Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.0°C20.1°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.9°C17.0°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.6°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.8°C
0 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.0°C
0 BF 58%
Συνεχίζεται η επέλαση της “Ζηνοβίας”: Χιόνια, χαμηλές θερμοκρασίες και προβλήματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνεχίζεται η επέλαση της “Ζηνοβίας”: Χιόνια, χαμηλές θερμοκρασίες και προβλήματα

Συνεχίζεται για ακόμη μία ημέρα η επέλαση του κύματος κακοκαιρίας «Ζηνοβία», που χτυπά από το βράδυ του Σαββάτου τη χώρα με έντονα καιρικά φαινόμενα και κατακόρυφη πτώση του υδράργυρου.

Η «Ζηνοβία» έφερε προβλήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας, με την Τροχαία να προχωρά σε διακοπή κυκλοφορίας σε ορισμένους δρόμους.

Απεγκλωβίστηκαν 13 άτομα στη Βοιωτία

Δεκατρία άτομα εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους λόγω της έντονης χιονόπτωσης, στην επαρχιακή οδό Οινόης - Βοιωτίας, στο ύψος της Στεφάνης Βοιωτίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, τα άτομα αυτά απεγκλωβίστηκαν από τα οχήματά τους, που είχαν ακινητοποιηθεί στην επαρχιακή οδό Οινόης - Μαγούλας, στο ύψος της Στεφάνης, έπειτα από επιχείρηση που πραγματοποίησαν τέσσερις πυροσβέστες με δύο οχήματα.

Χωρίς ρεύμα χωριά της Θήβας

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία αντιμετωπίζουν αυτή την ώρα οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας και ειδικότερα στην Κοινότητα Πλαταιών αλλά και στις Κοινότητες Βαγίων και Αμπελοχωρίου όπου η χιονόπτωση είναι έντονη. Μάλιστα στο Αμπελοχώρι χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για να μεταφερθεί ασθενής στο νοσοκομείο της Θήβας.

Χωρίς ρεύμα αυτή τη στιγμή είναι οι κοινότητες στην περιοχή της Θίσβης ήτοι Ξηρονομή, Δομβραίνα, Ελλοπία, Χώστια και οι παραλιακοί οικισμοί όπως και η Κοινότητα Αμπελοχωρίου. Ήδη συνεργεία της ΔΕΗ κινούνται για να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Ο δήμος Θηβαίων σε ανακοίνωση του σημειώνει πως «επειδή αναμένεται επιδείνωση των έντονων καιρικών φαινομένων, παρακαλούνται οι οδηγοί να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις και να κινούνται με τα οχήματά τους μόνο σε εξαιρετικά έκτακτες περιπτώσεις και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες καθώς υπάρχει κίνδυνος ατυχημάτων λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος».

Μόνο ΙΧ κινούνται μεταξύ Λαμίας και Αθήνας

Μόνο τα ΙΧ κινούνται πλέον στην εθνική οδό Λαμίας Αθηνών μετά το απαγορευτικό που επιβλήθηκε από την αστυνομία και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας για όλα τα μεγάλα οχήματα.

Αρχικά υπήρξε απαγόρευση για φορτηγά πάνω από 3,5 τόνους ενώ στη συνέχεια απαγορεύθηκαν όλα τα μεγάλα οχήματα μεταξύ των οποίων και τα λεωφορεία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 11.00 το πρωί έχουν δυσκολέψει ιδιαίτερα οι συνθήκες στην περιοχή του Μαρτίνου κυρίως από το 90ό χλμ. στην περιοχή της Υλίκης έως το 134ο χλμ. του εθνικού δρόμου στην περιοχή των διοδίων της Τραγάνας. Η χιονόπτωση είναι ιδιαίτερα έντονη, το χιόνι κατά περιόδους καλύπτει το οδόστρωμα και οι πολικές θερμοκρασίες το μετατρέπει σε παγετό αλλά στη συνέχεια τα εκχιονιστικά μηχανήματα το απομακρύνουν και ρίχνουν και αλάτι διευκολύνοντας την κυκλοφορία των ΙΧ αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αστυνομικών και πυροσβεστών που βρίσκονται στο σημείο, το τελευταίο διάστημα τα φαινόμενα γίνονται όλο και περισσότερο έντονα. Προς το παρόν δεν υπάρχουν προβλήματα σε ό,τι αφορά την κίνηση των ΙΧ αυτοκινήτων ωστόσο όμως υπάρχει μία ετοιμότητα στις αστυνομικές δυνάμεις ακόμη και να διακόψουν την κυκλοφορία στα διόδια της Τραγάνας είτε πρόσκαιρα για να καθαρίσει το οδόστρωμα είτε και για μεγαλύτερο χρονικό αν οι συνθήκες το επιβάλλουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα βαριά οχήματα, φορτηγά και λεωφορεία από το ύψος της Λαμίας ενημερώνονται για την απαγόρευση έτσι ώστε να ακολουθήσουν διαφορετικό δρομολόγιο και ήδη έχει ξεκινήσει η εκτροπή τους στο παλιό εθνικό δίκτυο από το ύψος των Θερμοπυλών.

Από τη Λαμία και μέχρι τα διόδια της Τραγάνας έχουν ακινητοποιηθεί εκατοντάδες φορτηγά αυτοκίνητα των οποίων η συνέχιση του ταξιδιού τους έχει απαγορευτεί.

Ωστόσο πριν τις 10.00 το πρωί και για χρονικές περιόδους που υπήρχε ύφεση στην κακοκαιρία, οι αστυνομικοί προσπάθησαν να μετριάσουν τη συγκέντρωση των μεγάλων οχημάτων και σποραδικά επέτρεπαν την κίνηση λεωφορείων προς την Αθήνα κάτι το οποίο από τις 11.00 το πρωί έχει πλέον σταματήσει.

«Είναι μια δοκιμασία σε ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα» υπογραμμίζει ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, Θανάσης Καρακάτζας μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και συμπληρώνει πως «στο εθνικό δίκτυο έχουμε μια πολύ μεγάλη πίεση που επιβάλλουν τα καιρικά φαινόμενα και ειδικά στο τμήμα από τη Θήβα μέχρι την Τραγάνα».

Σε ό,τι αφορά την Εύβοια, ο κ. Καρακάτζας τονίζει πως «χιονίζει ακατάπαυστα στα κεντρικά και στα βόρεια του νησιού, ενώ το χιόνι σε ορεινά χωριά φτάνει και το ενάμισι μέτρο.

Εργάζονται ήδη από την νύχτα μηχανήματα της Περιφέρειας, των Δήμων και μισθωμένα ιδιωτικά οχήματα δίδοντας μια πραγματική μάχη και περιμένουν να υπάρξει μια μικρή ύφεση για να μπορέσουν να διευκολύνουν την πρόσβαση στα χωριά».

Ο αντιπεριφερειάρχης σημειώνει ακόμη ότι τις τελευταίες δύο ώρες υπάρχει πυκνή χιονόπτωση στην περιοχή του Δομοκού αλλά προς το παρόν αντιμετωπίζονται τα προβλήματα όπως επίσης υπάρχει ιδιαίτερα πυκνή χιονόπτωση στη δυτική Φθιώτιδα στα χωριά πάνω από την Σπερχειάδα και στην ορεινή δυτική Φωκίδα και σε χωριά της Βοιωτίας.

«Ισχυρή χιονόπτωση σχεδόν σε όλο τον νομό. Επιχειρούμε. Αποφεύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις» είναι το μήνυμα που στέλνει η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά.

Προβλήματα και στα Χανιά

Προβλήματα στις οδικές συγκοινωνίες κυρίως στα ορεινά των Χανίων προκαλεί το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή με κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τα χιόνια σε ορεινά σημεία.

Τα περισσότερα προβλήματα υπάρχουν στο οδικό δίκτυο προς τον Ομαλό, όπου μηχανήματα προσπαθούν να απομακρύνουν τα χιόνια και να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία, ωστόσο από το πρωί η χιονόπτωση έχει ενταθεί με αποτέλεσμα ο δρόμος να είναι κλειστός.

Τις πρώτες πρωινές ώρες απεγκλωβίστηκε όχημα στην είσοδο του φαραγγιού της Σαμαριάς στο Ξυλόσκαλο που είχε κολλήσει στο χιόνι, ενώ εκδρομείς παρέμειναν σε καταλύματα της περιοχής.

Από την κακοκαιρία προκλήθηκαν προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση στην πόλη, καθώς και σε άλλες περιοχές των Χανίων.

Χωρίς ρεύμα έμειναν σημεία στις οδούς Ηρώων Πολυτεχνείου, Εθνικής Αντιστάσεως, Παλαιστίνης και Θερμοπυλών, ενώ βλάβες αναφέρθηκαν στα Κεραμειά, στις Μουρνιές και στον Κουμπέ.

Τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ, εργάζονται για να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Με ανακοίνωσή της η Πολιτική Προστασία Χανίων καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, καθώς για το επόμενο διάστημα προβλέπονται ισχυρές βροχοπτώσεις, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Στο μεταξύ, κατολισθήσεις και καταπτώσεις βράχων και πετρών έχουν αναφερθεί σε σημεία του οδικού δικτύου του δήμου Πλατανιά στις περιοχές Βουκολιές, Φωτακάδο, Ρούματα, Κακόπετρο, Μεσαύλια καθώς και σε σημεία του οδικού δικτύου του δήμου Κισσάμου στον επαρχιακό δρόμο προς Κεραμωτή, Αμυγδαλοκεφάλι και Λιβάδεια.

Συνεργεία των δήμων εργάζονται από το πρωί για να απομακρύνουν τους βράχους και τις πέτρες, ενώ οι αρχές καλούν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

Από την κακοκαιρία προκλήθηκαν μικρές ζημιές στον παραλιακό δρόμο των Καλυβών και στην περιοχή της Αλμυρίδας του δήμου Αποκορώνου.

Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί σε τμήματα του οδικού δικτύου της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας λόγω της κακοκαιρίας, ενώ η κυκλοφορία έχει διακοπεί σε σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου της Χαλκιδικής.

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στην παλαιά εθνική οδό Βέροιας-Κοζάνης (μέσω Καστανιάς) και στην παλαιά εθνική οδό Βέροιας-Κοζάνης.

Αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στην επαρχιακή οδό Άρνισσας-Χιονοδρομικού Κέντρου «Βόρας».

Στη Δυτική Μακεδονία, απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην εθνική οδό Φλώρινας-Καστοριάς (μέσω Βίγλας), καθώς και στις επαρχιακές οδούς Φλώρινας-Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), Αμυνταίου-Καστοριάς και Αετού-Νυμφαίου.

Διακοπές κυκλοφορίας είναι σε ισχύ σε τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου στη Χαλκιδική λόγω καθίζησης οδοστρώματος (επαρχιακή οδός Πολυγύρου – Ιερισσού, παραλιακή οδός οικισμού «Γαλήνη» Νέας Καλλικράτειας, παραλιακή οδός Νικητής) και στη διασταύρωση Βαρβάρας-Ολυμπιάδας, λόγω κατολίσθησης πρανών.

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω καθίζησης στην επαρχιακή οδό Κερασιάς-Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρα στην Πέλλα και Κορυφής-Λιανοβεργίου στην Ημαθία, λόγω καθίζησης.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των φορτηγών στη νέα εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας που είχε απαγορευτεί νωρίτερα λόγω χιονόπτωσης στο Σχηματάρι, ενώ γινόταν αναστροφή στα διόδια Αφιδνών. Την ίδια ώρα μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στην παλαιά εθνική οδό Αθήνας- Θήβας, που είχε διακοπεί το πρωί στη Μάνδρα.

Ωστόσο διακόπηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Χασιάς από το ύψος της Μονής Κλειστών και στα δύο ρεύματα, ενώ παραμένει κλειστή και η λεωφόρος Πάρνηθος.

Προβλήματα σε τμήματα του ορεινού οδικού δικτύου των νομών Αχαΐας, Κορινθίας Αρκαδίας και Λακωνίας έχουν προκαλέσει οι χιονοπτώσεις, με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες για την κίνηση των οχημάτων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, στην Αχαΐα, οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στις εθνικές οδούς Καλαβρύτων-Πούντας (μέσω Μεγάλου Σπηλαίου), Καλαβρύτων -Πατρών (μέσω Χαλανδρίτσας) και Καλαβρύτων - Αιγίου (μέσω Φτέρης).

Επίσης, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα που κινούνται στις επαρχιακές οδούς, Καλαβρύτων - Κλειτορίας, μέσω Λουσών και μέσω Πριολίθου, από το 5ο έως το 16ο χιλιόμετρο του δρόμου που συνδέει τα Καλάβρυτα με το χιονοδρομικό κέντρο, καθώς και μέσα στην πόλη των Καλαβρύτων.

Στο νομό Κορινθίας, οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στα παρακάτω σημεία:

*Στην επαρχιακή οδό Τρικάλων -Καρυάς, από το 1ο έως το 4ο χιλιόμετρο.

*Στην επαρχιακή οδό Ξυλοκάστρου - Τρικάλων, από το ύψους του 14ου χιλιομέτρου, έως και τα Τρίκαλα.

*Στην επαρχιακή οδό Κιάτου - Γκούρας, από το 10ο χιλιόμετρο, έως και την Γκούρα.

Στην Αρκαδία, χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στις εξής περιοχές:

*Στην εθνική οδό Τρίπολης - Σπάρτης, από το 16ο έως το 23ο χιλιόμετρο.

*Στην επαρχιακή οδό 'Αστρους - Αγίου Πέτρου, από το ύψος του 20ου χιλιομέτρου.

*Στην επαρχιακή οδό 'Αστρους - Καστάνιτσας, από το 17ο χιλιόμετρο, έως την Καστάνιτσα.

Στη Λακωνία, οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στην εθνική οδό Τρίπολης - Σπάρτης, από το 23ο έως το 40ο χιλιόμετρο.

Αναλυτικά πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία και πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 9 με 10 μποφόρ.

Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Κλειστές είναι οι γραμμές Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα, Γλύφα -Αγιόκαμπος, Καβάλα Πρίνου-Θάσου, και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Όσοι πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές και τροποποιήσεις των δρομολογίων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Διασώθηκαν επιβαίνοντες ακυβέρνητου ιστιοφόρου

Σώοι και καλά στην υγεία τους περισυνελέγησαν και οι τέσσερις επιβαίνοντες ιστιοφόρου σκάφους, που το πρωί λόγω μηχανικής βλάβης και θραύσης ιστίων, παρέμεινε ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή της νησίδας του Αγ. Γεωργίου στον Σαρωνικό, όπου επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Τρεις από τους επιβαίνοντες περισυνελέγησαν από ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού και μεταφέρονται στο Κοτρώνι Μαραθώνα, ενώ ο τέταρτος από δεξαμενόπλοιο που έχει προορισμό την Ελευσίνα. Αυτή τη στιγμή γίνονται προσπάθειες για τη διάσωση του ιστιοφόρου σκάφους από ρυμουλκό που βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή.

Στο σημείο επικρατούν ισχυροί άνεμοι έντασης 8 με 9 μποφόρ.

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

To κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ώρες, και σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας μας έως την Παραμονή Πρωτοχρονιάς. Την Τρίτη, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου, τα φαινόμενα αναμένεται να περιοριστούν στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, με παράλληλη πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού στις υπόλοιπες περιοχές.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται προγνωστικοί χάρτες με την κίνηση του βαρομετρικού χαμηλού που σχετίζεται με τη Ζηνοβία και τα φαινόμενα που θα το συνοδεύουν, καθώς και προγνωστικοί χάρτες υετού (βροχοπτώσεις/χιονοπτώσεις) υψηλότερης ανάλυσης.

https://www.youtube.com/embed/azUgis2xS_0

Παράλληλα πολύ θυελλώδεις άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα επικρατήσουν στο Αιγαίο με τις εντάσεις τους την Κυριακή 29/12 να φτάνουν τα 9 μποφόρ και τη Δευτέρα 30/12 κατά τόπους και τα 10 μποφόρ, όπως φαίνεται στο χάρτη που ακολουθεί για τη Δευτέρα 30/12.

Τη Δευτέρα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου, στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά περιμένουμε βροχές ή χιονόνερο και στα παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες, καθώς και τοπικά ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά, τα ημιορεινά και κατά τόπους στην ανατολική χώρα σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο. Στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στις Σποράδες και πιθανώς τοπικά σε νησιά του Βορείου Αιγαίου οι χιονοπτώσεις θα φτάσουν σε χαμηλό υψόμετρο. Παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται επίσης κατά διαστήματα σε περιοχές της Θράκης, της Χαλκιδικής και πιθανώς της Δυτικής Μακεδονίας και της Δυτικής Θεσσαλίας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -8 έως 2 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -5 έως 7 στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, από -4 έως 8 βαθμούς στην Ήπειρο, από -5 έως 6 στην Κεντρική Ελλάδα, από 2 έως 10 στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από -3 έως 7 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 0 έως 9 στα νησιά του Ιονίου, από 1 έως 8 βαθμούς στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου και από 5 έως 12 βαθμούς στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 10 μποφόρ, Αντίθετα στην Κρήτη θα επικρατήσουν άνεμοι δυτικών κυρίως διευθύνσεων με εντάσεις έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ, και στα Δωδεκάνησα άνεμοι νοτίων διευθύνσεων με εντάσεις έως 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά, τα ημιορεινά και πιθανώς κατά διαστήματα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα βόρεια και δυτικά τμήματα του νομού και κοντά στους ορεινούς όγκους, περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα βόρεια και ανατολικά παράκτια τμήματα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 7 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και δυτικά οι θερμοκρασίες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ στα χερσαία τμήματα και έως 9 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα.

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά και στα ανατολικά του νομού, περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 5 βαθμούς αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 7 μποφόρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL