Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
14.8°C20.4°C
1 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.5°C
0 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
11.0°C17.7°C
1 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.8°C17.7°C
3 BF 43%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C18.0°C
0 BF 82%
Με κάτω από το 50% του προσωπικού το Δαφνί καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με κάτω από το 50% του προσωπικού το Δαφνί καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση στο "υπό κατάρρευση Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (Δαφνί)" περιγράφει σε ανακοίνωσή του το σωματείο Συλλόγου Εργαζομένων Ψ.Ν.Α και καταγγέλλει τις επικοινωνιακού τύπου ΄΄αιφνιδιαστικές΄΄ επισκέψεις του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Το σωματείο αναφέρει χαρακτηριστικά πως "το Δημόσιο Σύστημα Ψυχικής Υγείας καταρρέει αβοήθητο από ημέρα σε ημέρα. Υποστελεχωμένο σε όλες τις ειδικότητες παραμένει ανοιχτό από την κατάθεση ψυχής και το φιλότιμο των ελάχιστων εργαζομένων".

Διαβάστε ολόκληρη την σχετική ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΨΝΑ

Συνεχίζοντας τις επικοινωνιακού τύπου ΄΄αιφνιδιαστικές΄΄ επισκέψεις ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ως ΄΄μάγος με τα δώρα΄΄ βρέθηκε ανήμερα των Χριστουγέννων στο υπό κατάρρευση Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (Δαφνί).

Ένα Ψυχιατρικό Νοσοκομείο που ως βασικός πυλώνας στήριξης στο Δημόσιο Σύστημα Ψυχικής Υγείας καταρρέει αβοήθητο από ημέρα σε ημέρα. Υποστελεχωμένο σε όλες τις ειδικότητες παραμένει ανοιχτό από την κατάθεση ψυχής και το φιλότιμο των ελάχιστων εργαζομένων.

Σε ένα Νοσοκομείο με μειωμένο κάτω από το 50% προσωπικό γινόμαστε αποδέκτες των άθλιων και απαράδεκτων συνθηκών εργασίας. Νοσηλευτές – τριες με διπλοβάρδιες και δεκάδες  οφειλόμενα ρεπό, (ένας) για 35 έως 40 ψυχικά ασθενείς.

Αναλυτικά τα στοιχεία της υποστελέχωσης του ΨΝΑ:

ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

122

54

1193

557

477

256

129

112

1921

979

Αλήθεια τι δώρα έφερε Χριστουγεννιάτικα ο κος Υπουργός Υγείας για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους στο
ΨΝΑ(Δαφνί) ;

Το ερώτημα έχει ήδη απαντηθεί. Οι  εξαγγελίες της κυβέρνησης  για την Δημόσια Υγεία και το μέλλον των Νοσοκομείων είναι ΛΑΦΥΡΟ στα ιδιωτικά συμφέροντα.  Ήδη έχουμε το πρώτο δείγμα για το τι θα ακολουθήσει. Πριν λίγες εβδομάδες ο απερχόμενος Διοικητής Θεοχάρης Αθανάσιος με την ψήφο του νέου Δ.Σ. κατακύρωσε σε επόμενο εργολάβο την καθαριότητα του Νοσοκομείου.

Με την  ανάληψη καθηκόντων των νέων Διοικήσεων θα ακολουθήσουν νέες κατακυρώσεις. Σειρά έχουν τα μικροβιολογικά και ακτινολογικά εργαστήρια, οι μισθοδοσίες και τα λογιστήρια.

Ερωτάται ο κος Υπουργός Υγείας μετά την επίσκεψη του στο Τμήμα ΠΡΟΚΑΤ 2ΑΒ όπου νοσηλεύονται 40 ασθενείς, μια Μονάδα χρόνιων ασθενών και μέσης νοσηλείας καθώς και με  ΆΡΘΡΟ 69 , όπου οι περισσότεροι έχουν ψυχιατρική  συμπτωματολογία, τι θέση έχουν εκεί οι 2 ασθενείς με βαριάς μορφής αυτισμό και νοητική στέρηση; Η μονάδα αυτή δεν καθίσταται ασφαλής για τη νοσηλεία των (2) ασθενών, με αποτέλεσμα την επικινδυνότητα τόσο των ίδιων, όσο και των υπόλοιπων ασθενών αλλά και του προσωπικού. Οι συγκεκριμένοι ασθενείς χρειάζονται ειδική μονάδα φιλοξενίας που θα παρέχει και θα πληροί τις απαραίτητες συνθήκες και προϋποθέσεις φιλοξενίας τους.

Παράλληλα χρειάζεται άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό στην ειδική αγωγή, για τη φροντίδα , τη λειτουργία και την ανάπτυξη δεξιοτήτων των ατόμων με αυτισμό, γεγονός που δεν υφίσταται στο υπάρχον προσωπικό του νοσοκομείου μας.

Καθιστούμε υπεύθυνους απέναντι στην κοινωνία, την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τον κάθε υπεύθυνο που δεν θα μεριμνήσει για τις ενέργειες φροντίδας και ασφάλειας των ασθενών και των εργαζόμενων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL