Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Ολομέλεια Εφετών: Στην Ελ.Τουλουπάκη παραμένει η υπόθεση Novartis
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ολομέλεια Εφετών: Στην Ελ.Τουλουπάκη παραμένει η υπόθεση Novartis

Στα χέρια της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, παραμένει με ευρεία πλειοψηφία 69 υπερ έναντι 40 κατά και τριών λευκών η δικογραφία για το σκάνδαλο Novartis και δε θα ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή, όπως μεταδίδει το dikastiko.gr.

Υπενθυμίζεται ότι με αίτημά του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, που υποβλήθηκε στις 13 Νοεμβρίου, θεωρούσε ότι «θα πρέπει να αναλάβει δικαστής αυξημένου κύρους ώστε η υπόθεση να διεκπεραιωθεί».

Η Ολομέλεια Εφετών έκρινε πως η δικογραφία θα πρέπει να παραμείνει στην Εισαγγελία κατά της διαφθοράς και η κύρια ανάκριση στους ανακριτές κατά της διαφθοράς.

Το σκεπτικό

Το σκεπτικό της πλειοψηφίας των 60 εφετών, είναι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πως «η έρευνα ήδη διενεργείται 3 χρόνια και έχει προχωρήσει σε ικανοποιητικό επίπεδο. 

Συγκεκριμένα: ήδη 5 δικογραφίες βρίσκονται στην ανάκριση με τις ανακρίτριες να έχουν επεξεργαστεί μεγάλο όγκο της δικογραφίας και για το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν καλέσει σε απολογίες ούτε ακόμη και για την πρώτη δικογραφία που έφτασε στα χέρια τους με την άσκηση ποινικής δίωξης στο Κων/νο Φρουζή, αφορά το γεγονός ότι λείπουν στοιχεία τα οποία αναμένουν από την Εισαγγελία κατά της  Διαφθοράς. Οι δυο ανακρίτριες χαρακτηρίστηκαν δε ικανότητες στο έργο τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL