Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Σεισμός 6 Ρίχτερ μεταξύ Κρήτης - Κυθήρων (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σεισμός 6 Ρίχτερ μεταξύ Κρήτης - Κυθήρων (Video)

Σεισμική δόνηση 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο των Κυθήρων, με μεγάλο εστιακό βάθος 60 χλμ. σημειώθηκε μετά τις 9:00 το πρωϊ. Οι πληροφορίες διύστανται για το μέγεθος του σεισμού που κυμαίνεται μεταξύ 5.8 - 6 Ρίχτερ.

Καθησυχαστικός είναι ο Ευθύμιος Λέκκας στην ΕΡΤ τονίζοντας ότι δεν έχει σχέση ο σεισμός αυτός με την Αλβανία. "Απολύτως καμία σχέση με το σεισμό της Αλβανίας" ανέφερε και ο Κ. Παπαζάχος προσθέτοντας ότι "δεν υπάρχουν μετασεισμοί" σε τέτοιους είδους σεισμούς.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική, σε Χανιά, Πρέβεζα και σε άλλες περιοχές της Νότιας Ελλάδας ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

Δεν έχουν καταγραφεί ζημιές ως τώρα παρά το μεγάλο μέγεθος του σεισμού επιβεβαίωσε και ο περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης.

https://www.youtube.com/embed/wE9oIptP-BE

Ά. Τσελέντης: Ανεξάρτητος από αυτόν της Αλβανίας ο σεισμός στα Κύθηρα. Δεν θα έχει καμία συνέχεια λόγω του μεγάλου εστιακού του βάθους

Καμία σχέση με τον σεισμό της Αλβανίας δεν έχει ο σημερινός σεισμός των 6,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, καθηγητής σεισμολογίας, Άκης Τσελέντης.

«Είναι σεισμός ανεξάρτητος από αυτόν της Αλβανίας και λόγω του μεγάλου του εστιακού βάθους του -περίπου 70 χιλιόμετρα- δεν θα έχει καμία συνέχεια. Αυτού του είδους οι σεισμοί γίνονται άπαξ και τελειώνουν. Επίσης λόγω του μεγάλου εστιακού βάθους τους γίνονται αισθητοί σε μεγάλη έκταση» ανέφερε ο κ. Τσελέντης.

Ιδιαίτερα αισθητός ο σεισμός στα Χανιά - Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές

Ιδιαίτερα αισθητή, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να υπάρχουν αναφορές στις αρχές για ζημιές, έγινε η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε το πρωί στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αντικηθύρων και Κρήτης.

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Κίσσαμο, την Παλαιόχωρα και το βόρειο τμήμα των Χανίων προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους.

Ηράκλειο: Κανονικά το μάθημα στα σχολεία μετά το σεισμό

Επέστρεψαν και πάλι στις τάξεις τους οι μαθητές των σχολείων του Ηρακλείου και των Χανίων, οι οποίοι μετά την εκδήλωση του σεισμού, δόθηκε οδηγία να παραμείνουν στις αυλές.

Στις δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Μανώλης Καρτσωνάκης, σημείωσε ότι μετά από ένα πρώτο έλεγχο των σχολείων από τους διευθυντές, με απόφαση των αντιπεριφερειαρχών Ηρακλείου και Χανίων, τα παιδιά αποφασίστηκε να παραμείνουν στα σχολεία και να ολοκληρώσουν κανονικά το πρόγραμμά τους, καθώς δεν υπάρχει αναφορά για ζημιές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL