Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Οχι από την Χίο στα σχέδια της κυβέρνησης για κλειστό κέντρο κράτησης στο νησί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οχι από την Χίο στα σχέδια της κυβέρνησης για κλειστό κέντρο κράτησης στο νησί

Την αρχική του απόφαση για μία μόνο δομή 500 ατόμων και μόνο για καταγραφή και ταυτοποίηση, επέμεινε το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου μετά από μία 4ωρη συνεδρίαση και παρά τα διχαστικά διλήμματα της Κυβέρνησης που επιχείρησε να φέρει τους κατοίκους του Χαλκειούς αντιμέτωπους με τους κατοίκους της Βόρειας Χίου κι αντίστροφα.

Στις 23:10 το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να διαφωνήσει με την κατασκευή της νέας υπερδομής όπως εξαγγέλθηκε από την κυβέρνηση ενώ στο ψήφισμα κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε και η πρόταση ότι το σώμα εμμένει στην πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ. για μία δομή για καταγραφή και ταυτοποίηση με ευθύνη της κυβέρνησης και δύναμη 500 ατόμων με καμία μόνιμη παραμονή στο νησί. 

Από την αρχή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου οι Επικεφαλής και οι σύμβουλοι εξέφρασαν την αντίθεση τους στη δημιουργία μία νέας πόλης ανάμεσα σε Πιτυός, Συκιάδα και Λαγκάδα.

Ανδρέας Μιχαηλίδης: «Σάλτο μορτάλε Μηταράκη η νέα δομή»

Για επιλογή απόγνωσης που στερείται κάθε λογικού επιχειρήματος έκανε λόγο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, επισημαίνοντας ότι η θεωρία κλεισίματος της ΒΙ.ΑΛ. θα φανεί σύντομα ότι είναι κενή περιεχομένου με μοναδικό στόχο την εξαπάτηση των κατοίκων του Χαλκειούς.

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι σημερινές πολιτικές της κυβέρνησης είναι απόρροια των επιλογών της Ν.Δ. τα προηγούμενα χρόνια που χάιδευε αυτιά για πολιτικά συμφέροντας, αποφεύγοντας να δει την πραγματικότητα γύρω από το μεταναστευτικό.

Θεωρία των κλειστών κέντρων

Ερχόμενος αντιμέτωπος με καλά διαβασμένους συμβούλους, ο Ειδικός Γραμματέας Πρώτης Υποδοχής Μάνος Λογοθέτης που συνόδευσε τον Νότη Μηταράκη, αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι η κράτηση αιτούντων ασύλου, απαγορεύεται για πάνω από 25 ημέρες και αυτό με ειδική αιτιολόγηση, αποκαθηλώνοντας την θεωρία των κλειστών κέντρων με την έννοια της απαγόρευσης εξόδου από τα Κ.Υ.Τ.
 

πηγή politischios.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL