Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στην ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ του τομέα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ

Την Τρίτη 26 Νοεμβρίου στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί η ανοιχτή συζήτηση, στο πλαίσιο της καμπάνιας εγγραφής νέων μελών του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

Σε ανοιχτή συνέλευση στα γραφεία της (Λεωνίδου 16 και Κολωνού) καλεί η Oμάδα Σεξουαλικού Προσανατολισμού και Ταυτότητας/Έκφρασης Φύλου του τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, την ερχόμενη Τρίτη 26 Νοεμβρίου στις 18:30, στο πλαίσιο της καμπάνιας εγγραφής νέων μελών του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

«Μια νέα αρχή, στο πλαίσιο της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της απελευθέρωσης, της ισότητας και της ισονομίας».

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «για μας, τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχουν αόρατοι πολίτες και οφείλουμε να δράσουμε και να εργαστούμε συστηματικά για τη σταδιακή εξάλειψη των διακρίσεων, μέχρι να κατακτήσουμε την οριστική κατάργησή τους. Να εργαστούμε και στο κοινωνικό πεδίο, αλλά παράλληλα να απαιτήσουμε περισσότερες θετικές νομοθετικές ρυθμίσεις, με βάση το διεκδικητικό πλαίσιο της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφί, Τρανς, Κουήρ, Ίντερσεξ). Τέλος, να δημιουργήσουμε χώρους ελευθερίας και πολιτικών ζυμώσεων, ευέλικτους, ζωντανούς και δημιουργικούς, που να μας υποδέχονται ισότιμα όλες, όλους, όλα».

Στο επίκεντρο της συνάντησης, «εκτός από τη γνωριμία παλιών και νέων μελών μεταξύ τους, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων και προτάσεις για τη λειτουργία της ομάδας και την επεξεργασία συγκεκριμένων στρατηγικών και δράσεων για την άμεση προώθηση σε κομματικό, πολιτικό, κυβερνητικό και κοινωνικό επίπεδο των ζητημάτων που αφορούν στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και την ελληνική κοινωνία, συνολικά».

Τέλος, σύμφωνα με τους διοργανωτές, «στόχος είναι να χτίσουμε μια κοινωνία που θα σέβεται και ταυτόχρονα θα αναγνωρίζει ως ίσους όλους τους ανθρώπους της, ανεξάρτητα από το σεξουαλικό τους προσανατολισμό, την ταυτότητα και τα χαρακτηριστικά φύλου τους και της δομής της οικογενείας τους».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Θέλουν Μνημόνια για να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους

Τις ημέρες αυτές, και εν όψει της συνόδου που θα πάρει τις αποφάσεις για το ταμείο ανάκαμψης, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία εκδηλώνουν από κοινού έντονη διπλωματική κινητικότητα προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η ενίσχυση στις χώρες του Νότου δεν θα συνοδεύεται από Μνημόνια και οικονομική επιτήρηση.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις