Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C14.8°C
3 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.9°C
2 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.9°C11.6°C
2 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
15 °C
13.6°C16.8°C
5 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Τομέας Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ: Αποφασιστικά απέναντι στα επικίνδυνα για τη δημοκρατία σχέδια της κυβέρνησης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τομέας Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ: Αποφασιστικά απέναντι στα επικίνδυνα για τη δημοκρατία σχέδια της κυβέρνησης

«Την Δευτέρα 25 Νοέμβριου παραπέμπονται σε δίκη τα θύματα του κυβερνητικού αυταρχισμού και αυθαιρεσίας που συνελήφθησαν το βραδύ της  17ης Νοέμβριου στο όργιο αστυνομικής βίας που ακολούθησε την πορεία του Πολυτεχνείου στην περιοχή των Εξαρχείων», σημειώνει ο τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ. 

Στην ίδια ανακοίνωση τονιζεται ότι «δεκάδες νέοι άνθρωποι στην πλειοψηφία τους περαστικοί δέχτηκαν αναίτια επίθεση από τα ΜΑΤ. Η Ομάδα Νομικής Βοήθειας κατήγγειλε βασανισμούς, την απαγόρευση επικοινωνίας των συλληφθέντων με δικηγόρο, την επιλεκτική σωματική έρευνα με εκγύμνωση των γυναικών, τις παράνομες φωτογραφίσεις και το προαποφασισμένο κατηγορητήριο».

«Κάτοικοι των Εξαρχείων καταγγέλλουν την συμπεριφορά των ΜΑΤ που λειτουργούν ως στρατός κατοχής στην περιοχή με εισβολή σε καφενεία και πολυκατοικίες, με άγριο βασανισμό συλληφθέντων, με σεξιστική παρενόχληση περαστικών γυναικών. Στεκόμαστε αποφασιστικά απέναντι στα επικίνδυνα για την δημοκρατία σχέδια της κυβέρνησης και του κ. Χρυσοχοιδη. Η πολιτική της κυβέρνησης στοχεύει στην περιστολή των δικαιωμάτων των πολιτών και μας αφορά όλους. Ένα μεγάλο ενωτικό κίνημα μπορεί να μπει εμπόδιο στα κυβερνητικά σχέδια», τονίζει ο τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα υπογραμμίζεται ότι «για πρώτη απάντηση θα πρέπει να δοθεί την Δευτέρα στις 9.00 το πρωί με την μαζική μας παρουσία στα Δικαστήρια της Ευελπίδων όπου δικάζονται οι συλληφθέντες. Είμαστε βέβαιοι ότι οι φοιτητικοί σύλλογοι, τα συνδικάτα, οι συλλογικοτητες υπεράσπισης δικαιωμάτων, τα κόμματα και οι οργανώσεις της αριστεράς, οι δημοκράτες πολίτες με την παρουσία τους θα στείλουν το μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουν την μετατροπή της χώρας μας σε ζώνη μηδενικών δικαιωμάτων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL