Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Απάντηση στο τελεσίγραφο Μ. Χρυσοχοΐδη δίνουν οι καταλήψεις της Κρήτης

Συμβολική κατάληψη στο δελτίο ειδήσεων της Νέας Τηλεόρασης από μέλη της Rosa Nera ενώ υπήρξε και παρέμβαση στη Σύγκλητο για την κατάληψη του Ευαγγελισμού

Απάντηση στο τελεσίγραφο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για εκκένωση των καταλήψεων σε κτίρια ανά την επικράτεια, δίνουν δύο καταλήψεις στην Κρήτη, Rosa Nera στα Χανιά και Ευαγγελισμού στο Ηράκλειο, τονίζοντας πως δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν τα κτίρια.

Με πανό και ένα ολιγόλεπτο βίντεο, μέλη της κατάληψης Rosa Nera, η οποία υπάρχει εδώ και χρόνια στο κτίριο της 5ης Μεραρχίας στον λόφο Καστέλι στα Χανιά, πραγματοποίησαν την Πέμπτη συμβολική κατάληψη στο δελτίο ειδήσεων της Νέας Τηλεόρασης. Η ομάδα αντιεξουσιαστών εισήλθε στο στούντιο του καναλιού, αναρτώντας πανό που έγραφε: «Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και καταλήψεις».

Στην διάρκεια της κατάληψης μεταδόθηκε βίντεο στο κεντρικό δελτίο με πολιτικό μήνυμα για την πρόσφατη προειδοποίηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για να εκκενωθούν τα δημόσια κτήρια που τελούν υπό κατάληψη εντός 15 ημερών.

Το βίντεο είχε και εικόνες από το υπό κατάληψη κτήριο της «5ης Μεραρχίας» στην παλιά πόλη, αφίσες και προκηρύξεις καθώς και ενημέρωση για το ιστορικό της κατάληψης αλλά και για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται εκεί.

Το μήνυμα ανέφερε:

«Καλούνται όσοι εκμεταλλεύονται εργασία να αυξήσουν τους μισθούς κατά 200%, μειώνοντας αναλόγως τα ωράρια ή να προχωρήσουν στη συλλογική ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής που κατέχουν κλέβοντας τον ανθρώπινο μόχθο.

Καλούνται επίσης να παραιτηθούν άμεσα από κάθε πολιτική ιδιότητα όσοι παρανόμως παραβιάζουν τις διεθνείς συνθήκες προστασίας των προσφύγων δολοφονώντας τους, φυλακίζοντας και απαγάγοντας ακόμα και παιδιά για να τα κλείσουν σε απάνθρωπα κλειστά κέντρα κράτησης χωρίς πρόσβαση στην υγεία και την παιδεία.

Καλούνται όσοι απελαύνουν πρόσφυγες να εγκαταλείψουν τη χώρα και να παραδώσουν τις αρμοδιότητες για την προστασία των προσφυγικών ζωών στα διεθνή κινήματα αλληλεγγύης.

Η προθεσμία για την υλοποίηση των εντολών είναι 15 ημέρες από την δημοσίευση της παρούσης στον τύπο. Αλλιώς δεν θα τα πάμε καλά… γλυκά το λέμε.

Ραντεβού στους δρόμους».

Παρέμβαση στη Σύγκλητο για την κατάληψη του Ευαγγελισμού

Στο μεταξύ, στην συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κρήτης βρέθηκε ομάδα ατόμων που συσπειρώνεται στην κατάληψη του «Ευαγγελισμού» στο Ηράκλειο, αντιδρώντας στο τελεσίγραφο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Η ομάδα από περίπου 20 άτομα ανήρτησε πανό στο οποίο αναγραφόταν «Οι ιδέες δεν εκκενώνονται», τονίζοντας πως «δεν πρόκειται να έρθουμε σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση ή συνδιαλλαγή με οποιονδήποτε κρατικό ή ιδιωτικό φορέα».

Στην ανακοίνωσή τους για την παρέμβαση τονίζουν πως «για οτιδήποτε συμβεί από εδώ και στο εξής, καθιστούμε τις πανεπιστημιακές Αρχές ενήμερες ότι είμαστε αποφασισμένες και αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τις ιδέες μας, τους χώρους μας και τις κοινότητες αγώνα μας».

Στην ανακοίνωση ζητείται η άμεση απόσυρση τυχόν μηνύσεων από προηγούμενες πρυτανικές Αρχές ενώ ζητούν από τη Σύγκλητο να αποσαφηνίσει τη στάση της αναφορικά με την κατάλυση του πανεπιστημιακού ασύλου, αλλά και για «τη στυγνή απόπειρα καθυπόταξης του πληθυσμού από τις ορδές των μισθοφόρων του Χρυσοχοΐδη».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κυβέρνηση, ο Άδωνις και το κράτος δικαίου

Στις αρχικές συζητήσεις για το ταμείο ανάκαμψης, στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, πολλές χώρες ζήτησαν να συνδεθεί η κοινοτική χρηματοδότηση με τη λειτουργία του κράτους δικαίου. Το θέμα αυτό έθιγε κυρίως την Ουγγαρία και την Πολωνία.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο