Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.1°C18.0°C
0 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.3°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.4°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.1°C
2 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 81%
Β. Παπαστεργίου: Στην ΕΛΑΣ ο μηχανισμός εσωτερικού ελέγχου στην πραγματικότητα είναι μηχανισμός απαλλαγής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Β. Παπαστεργίου: Στην ΕΛΑΣ ο μηχανισμός εσωτερικού ελέγχου στην πραγματικότητα είναι μηχανισμός απαλλαγής

Οι καταδίκες της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δείχνουν ότι ούτε η Δικαιοσύνη κρίνει όσο αυστηρά θα έπρεπε την αστυνομική αυθαιρεσία ούτε ο εσωτερικός έλεγχος της ΕΛΑΣ λειτουργεί, στην πραγματικότητα είναι μηχανισμός απαλλαγής από τις ευθύνες, είπε ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη και μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Παπαστεργίου μιλώντας Στο Κόκκινο και την Ευγενία Λουπάκη.

Το θέμα της αστυνομικής βίας στην Ελλάδα είναι διαχρονικό δυστυχώς, υπάρχει πρόβλημα σε πολλά επίπεδα, την μεταχείριση ανθρώπων κατά την κράτησή τους, την μεταχείριση διαδηλωτών ασχέτως αν κρατούνται, τις προσαγωγές ανθρώπων που κρατούνται 4-5 ώρες χωρίς στη συνέχεια δεν απαγγέλλονται κατηγορίες εναντίον τους, είναι πλέγμα προβλημάτων στην λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας.

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/715349860&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει αποτελεσματικός μηχανισμός ελέγχου αυτών των ανθρώπων, γιατί από τη μία η Δικαιοσύνη πολύ συχνά δεν κρίνει με την ίδια αυστηρότητα που θα έπρεπε και αφετέρου ο μηχανισμός εσωτερικού ελέγχου δεν λειτουργεί. «Στην πραγματικότητα, είναι μηχανισμός απαλλαγής από τις ευθύνες, δεν το λέω εγώ, αλλά και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που μας έχει καταδικάσει αρκετές φορές για αυτά τα ζητήματα», είπε ο κ. Παπαστεργίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL