Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
14.8°C20.7°C
1 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.2°C
1 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
12.0°C17.7°C
2 BF 81%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C17.8°C
3 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.9°C17.9°C
0 BF 87%
Μείωση ποινής για τις "ματωμένες φράουλες" της Μανωλάδας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μείωση ποινής για τις "ματωμένες φράουλες" της Μανωλάδας

Έξι χρόνια μετά το περιστατικό, η υπόθεση που απασχόλησε έντονα την κοινή γνώμη έκλεισε οριστικά με τη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου.

Πρωτόδικα ο δράστης που από την πρώτη στιγμή παραδέχθηκε την πράξη του είχε καταδικαστεί σε 14 χρόνια φυλάκιση, έμεινε στη φυλακή για 15 μήνες και στη συνέχεια υπήρξε μετατροπή της ποινής του σε εξαγοράσιμη ( 5 ευρώ για κάθε ημέρα της ποινής του).

Σήμερα, ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για 31 σωματικές βλάβες και του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς. Kαταδικάστηκε σε 8 χρόνια φυλάκισης με την ποινή να είναι εξαγοράσιμη. με τη νέα απόφαση θα γλιτώσει το ποσό των 7.000 ευρώ. 

Για το σκέλος της εμπορίας ανθρώπων οι εργάτες των χωραφιών δικαιώθηκαν στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο ενώ σήμερα δηλώνουν ότι δικαιώθηκαν και για τις σωματικές βλάβες παρά το γεγονός ότι η ποινή του δράστη μειώθηκε λόγω της αναγνώριση του ελαφρυντικού από το δικαστήριο.

Λόγω αυτού του περιστατικού οι συγκεκριμένοι μετανάστες νομιμοποιήθηκαν πήραν άδεια παραμονής.

Μπορεί κάποτε να σήκωσε όπλο και να πυροβόλησε εναντίον 35 ανθρώπων που ζητούσαν να πληρωθούν για τη σκληρή τους εργασία όμως σήμερα βρίσκεται ως οικονομικός μετανάστης στην Αγγλία.

Ο δράστης της επίθεσης με τους πυροβολισμούς, φέρετε μετανιωμένος και εμφανίστηκε ως μετανάστης σήμερα αφού έχει μεταναστεύσει στην Αγγλία όπου εργάζεται ως μάγειρας σε κάποιο ελληνικό εστιατόριο. Σήμερα ο ίδιος δεν βρισκόταν στην δικαστική αίθουσα και τον εκπροσωπούσε ο δικηγόρος του.

πηγή thebest.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL