Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Καταγγελία φοιτητή: Με πήγαν στη ΓΑΔΑ, πήραν τα κλειδιά μου και μπήκαν σπίτι μου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καταγγελία φοιτητή: Με πήγαν στη ΓΑΔΑ, πήραν τα κλειδιά μου και μπήκαν σπίτι μου

«Βρισκόμουν έξω από την ΑΣΟΕΕ, επί της Πατησίων, μαζί με άλλα 4 άτομα, χωρίς να φοράω κάτι που να κρύβει το πρόσωπό μου και χωρίς να κρατάω απολύτως τίποτα. Μπροστά μας ήταν μια διμοιρία και δεν μας επέτρεπε να προσεγγίσουμε.https://www.youtube.com/embed/RUoIobi2cy0

Μιλούσα με τις δυνάμεις των ΜΑΤ και τους έλεγα να αποχωρήσουν και να επιτρέψουν την είσοδο των υπολοίπων στην ΑΣΟΕΕ». Αυτά περιγράφει μεταξύ άλλων, ο φοιτητής Γιάννης Παχάκης, τον οποίο «απήγαγαν» οι αστυνομικές δυνάμεις τη νύχτα κάτω από το σπίτι του.

Ο 25χρονος φοιτητής μίλησε σε ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά μέσα (Ελληνοφρένεια, News247, ALPHA) για τις συνθήκες της προσαγωγής – σύλληψης – κράτησής του και για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην ΑΣΟΕΕ τη Δευτέρα 11/11.

«Εννιά η ώρα λοιπόν παρκάρω, μιλούσα με την αδερφή μου στο τηλέφωνο ξαφνικά σκάει ένα αυτοκίνητο βγαίνει απέξω ένας άντρας. Λέω Δέσποινα μάλλον είναι εδώ πέρα η ασφάλεια είναι αυτή μάλλον, περίμενε θα τα πούμε μετά. Ο άνδρας της ασφάλειας μου ζητάει να βγω και μαζί με άλλους πέντε, ξεκινούν έρευνα σε εμένα και στο αυτοκίνητο.

Μου περνούν χειροπέδες αλλά μετά από λίγο μου τις βγάζουν και με μεταφέρουν στο όχημά τους. Ρωτάω για ποιόν λόγο γίνεται η έρευνα και μου απαντούν «Δεν ξέρουμε, μας είπαν να κάνουμε αυτό».

Ενώ βρίσκομαι εκεί και η έρευνα στο αμάξι μου συνεχίζεται, ακούω κάποιον από τους αστυνομικούς να λέει ότι το αυτοκίνητο μου είναι καθαρό και δεν έχουν λόγο να με κατεβάσουν στη Γ.Α.Δ.Α. Τελικά μου κάνουν προσαγωγή. Ενώ πλέον βρισκόμαστε στο αυτοκίνητο της Αστυνομίας, μου επιστρέφουν όλα τα υπάρχοντά μου, εκτός από τα κλειδιά του σπιτιού και του αυτοκινήτου μου.

Τους ξαναρωτάω, για ποιον λόγο με προσαγάγουν και μου απαντούν «Δεν ξέρουμε. Σε ζητάει η Κρατική Ασφάλεια”» λέει ο Γ. Παχάκης, ο οποίος είναι μέλος του φοιτητικού συλλόγου της σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ, συμμετέχει στην ΕΑΑΚ και είναι μέλος της νΚΑ, οργάνωση που συμμετέχει στην Ανταρσύα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL