Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μαρτυρία φοιτητή μέσα από ΑΣΟΕΕ: Η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να ζήσουμε ένα νέο Πολυτεχνείο

Eurokinissi

Φοιτητής που βρέθηκε εντός του χώρου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών περιέγραψε τα όσα διαδραματίστηκαν

«Έχουν εγκλωβιστεί φοιτητές οι οποίοι ήρθαν να ασκήσουν το δικαίωμά τους να ανοίξουν τη σχολή έπειτα από ένα αυθαίρετο lock out το οποίο πραγματοποίησε η αστυνομία και η πρυτανεία. Υπάρχουν τραυματίες, άοπλοι φοιτητές. Είναι όλοι φοιτητές που διεκδικούν το δικαίωμά τους να ακουστεί ο λόγος τους. Η αστυνομία έχει αποκλείσει τους φοιτητές με όρους τρομοκρατίας και δεν μας αφήνουν να αποχωρήσουμε αναίμακτα».

Τα παραπάνω δήλωσε μιλώντας στον Realfm 97,8 φοιτητής που βρίσκεται εντός του χώρου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να ζήσουμε ένα νέο Πολυτεχνείο. Το μόνο που γίνεται αυτή τη στιγμή είναι φοιτητές τραγουδούν "πότε θα κάνει ξαστεριά". Η αστυνομία τους τρομοκρατεί και τους έχει κολλήσει στον τοίχο. Αυτά είναι σκηνές απαράδεκτες. Καλούμε την αστυνομία να αποχωρήσει από τον προαύλιο χώρο», πρόσθεσε.

Τέλος, τόνισε ότι «υπάρχουν τραυματίες που προστάτευαν την πόρτα με τα σώματά τους για να μην μπουν οι αστυνομικές δυνάμεις, ένας φοιτητής έχει τραυματιστεί στο κεφάλι, υπάρχουν πολλαπλές κρίσεις πανικού και η αστυνομία εμποδίζει την αποχώρησή τους».

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Κατάντια για μια παραγραφή

Η κωμωδία που ανεβάζουν στην Προανακριτική η Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. συνεχίστηκε και χθες. Το υπόμνημα που είχε καταθέσει ο εισαγγελέας Αγγελής από τις 6 Δεκεμβρίου διέρρευσε σε ιστοσελίδες πριν δοθεί στα ίδια τα μέλη της Επιτροπής. Και η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων έδωσε και πήρε.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο