Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τραυματισμένοι φοιτητές στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ μετά από εισβολή των ΜΑΤ (Video)

ICON

Έφοδος της αστυνομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΑΣΟΕΕ όπου είχαν εισέλθει φοιτητές μέλη του Φοιτητικού Συλλόγου που διαμαρτύρονταν για το κλείσιμο της σχολής - Σύμφωνα με καταγγελία υπάρχει φοιτητής που χτυπήθηκε στο κεφάλι - Αποχώρησαν τα ΜΑΤ λίγο μετά τις 14.00

Διακόσιοι φοιτητές από Φοιτητικούς Συλλόγους της Αθήνας αμφισβήτησαν σήμερα το κλείσιμο της ΑΣΟΕΕ που επιβλήθηκε μετά από απόφαση της Συγκλήτου.

Η Αστυνομία εισέβαλε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου είχαν εισέλθει φοιτητές. Υπάρχουν καταγγελίες ότι χτυπήθηκαν φοιτητές ακόμα και στο κεφάλι.

 

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που ανέβασε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας: "Έξι μέρες πριν από την επέτειο του Πολυτεχνείου, τα ΜΑΤ και οι δυνάμεις καταστολής εισβάλλουν στον πανεπιστημιακό χώρο της ΑΣΟΕΕ. Η κανονικότητα επιτίθεται, η Δημοκρατία απειλείται".

Σ. Αλεξίου: Το κράτος της δεξιάς, του αυταρχισμού και του φόβου είναι εδώ

«Το κράτος της δεξιάς, του αυταρχισμού και του φόβου είναι εδώ. Η κυβέρνηση Σαμαρά θα ζήλευε την εικόνα αυτή» αναφέρει ο γραμματέας της Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Σωτήρης Αλεξίου, σχολιάζοντας την εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ.

Όπως σημειώνει, «εγκλωβισμένοι και τραυματισμένοι φοιτητές στο προαύλιο του ΟΠΑ και επίδειξη δύναμης των πραιτοριανών του Μητσοτάκη και του Χρυσοχοΐδη.

Δεν θα σταματήσουμε ούτε στιγμή να αγωνιζόμαστε απέναντι σε όσους θέλουμε να συνηθίσουμε τον φόβο και να πειθαρχεισουμε στις διαταγές και τις ορέξεις τους».

Με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης επιχείρησε η αστυνομία να απωθήσει ομάδα ατόμων που προσέγγισε την ΑΣΟΕΕ.

Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους η αστυνομία εισέβαλε στο ίδρυμα και ενώ η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου είχε αποφασίσει την αναστολή της λειτουργίας του τμήματος μέχρι και την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, ανήμερα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. "Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων", "αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς, θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις" επισημαίνουν εφιστώντας την προσοχή όλων, μα όλων μας, στις θερινές αποδράσεις.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο