Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
9.6°C12.6°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.5°C13.2°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.6°C12.6°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.9°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
4 BF 82%
Ισόβια στον γυναικοκτόνο για τη δολοφονία της Ερατώς στη Χρυσομαλλούσα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ισόβια στον γυναικοκτόνο για τη δολοφονία της Ερατώς στη Χρυσομαλλούσα

Με ισόβια κάθειρξη χωρίς ελαφρυντικά καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Βορείου Αιγαίου που εκδίκασε σήμερα την υπόθεση του 25χρονου γυναικοκτόνου.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 8 σήμερα το βράδυ με την πρόταση –καταπέλτη της Εισαγγελέα ότι ο δράστης είναι «ένοχος όπως κατηγορείται» και την απόφαση για ισόβια κάθειρξη που δικαιώνει την οικογένεια της Ερατώς, την ίδια ώρα που το δικαστήριο δεν αναγνωρίζει κανένα ελαφρυντικό: ούτε έντιμου πρότερου βίου ούτε ότι ήταν εν ψυχρώ.

Η περίπτωση της Ερατώς  πριν από έξι μήνες, καθώς ο εν διαστάσει σύζυγός της στις 24 Μαΐου 2019 εισέβαλε κρυφά στο σπίτι που είχε νοικιάσει η ίδια για κείνη και το παιδί τους στη Χρυσομαλλούσα και την πυροβόλησε εν ψυχρώ με καραμπίνα, ενώ η δίχρονη κορούλα της κοιμόνταν στο διπλανό δωμάτιο.

Ο 25χρονος στις στις 24 Μαΐου 2019 εισέβαλε κρυφά στο σπίτι που είχε νοικιάσει η ίδια για κείνη και το παιδί τους στη Χρυσομαλλούσα στη Μυτιλήνη και την πυροβόλησε εν ψυχρώ με καραμπίνα, ενώ η δίχρονη κορούλα της κοιμόνταν στο διπλανό δωμάτιο.

Μεταφέρθηκε κάτω από αυξημένα μέτρα ασφαλείας το μεσημέρι της Παρασκευής από τις Δικαστικές Φυλακές Χίου στα δικαστήρια της πόλης.

Εκεί από πολύ νωρίς βρίσκονταν συγγενικά πρόσωπα και από τις δύο πλευρές. Με τους συγγενείς της νεκρής κοπέλας να ξεσπούν σε βρισιές και κατάρες όταν οι αστυνομικοί οδήγησαν από το αυτοκίνητο στην αίθουσα του δικαστηρίου τον κατηγορούμενο. Δείχνοντας προς την άλλη πλευρά , τη φωτογραφία του παιδιού της, η μανά της 24χρονης, θυμίζει ότι αυτή δεν είναι στη ζωή, ότι δεν έχει κοντά της το παιδί της…

Να σημειώσουμε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονταν στο χώρο των δικαστηρίων. Επιπλέον του επεβλήθη ποινή τριων ετών για οπλοκατοχή και οπλοχρησία και επέστρεψε στις φυλακές της Χίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL