Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ανοίγουν ξανά δεκάδες καταργηθέντα ληξιαρχεία μετά από παρέμβαση του Γ. Μπουρνού

Το Υπουργείο Εσωτερικών, αναγνωρίζοντας μετά την παρέμβαση του Γ.Μπουρνού τα μεγάλα προβλήματα που δημιούργησε η εγκύκλιος αυτή, κατέθεσε διορθωτική τροπολογία στο πρόσφατο Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο, με την οποία επαναφέρει το καθεστώς που ίσχυε

Ξανανοίγουν δεκάδες καταργηθέντα ληξιαρχικά γραφεία στις δημοτικές ενότητες των 12 Δήμων που συστήθηκαν με το άρθρο 154 του νόμου 4600/2019, μετά τη σχετική ερώτηση που κατέθεσε στις 23/09/19 στη Βουλή προς τον Υπουργό Εσωτερικών, ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς.

Με την ερώτηση αυτή που ο Γ. Μπουρνούς είχε απευθύνει στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο, έθεσε το θέμα της εγκυκλίου του δεύτερου, που καταργούσε τα ληξιαρχεία των επιμέρους δημοτικών ενοτήτων στους 12 δήμους που συστήθηκαν με το άρθρο 154 του νόμου 4600/2019 (συμπεριλαμβανομένων των νέων Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου). Μια ρύθμιση παράλογη, καθώς στην περίπτωση των καλλικρατικών δήμων που δημιουργήθηκαν το 2010, όλες οι δημοτικές ενότητες διατηρούσαν τα δικά τους ληξιαρχικά γραφεία.

Αυτή η εγκύκλιος συνεπαγόταν την κατάργηση όλων των ληξιαρχικών γραφείων πλην αυτών που βρίσκονταν στις έδρες των νέων δήμων, πράγμα που θα υπέβαλε σε μεγάλη ταλαιπωρία πολλούς δημότες και ιδίως τους κατοίκους δυσπρόσιτων οικισμών που θα έπρεπε να κάνουν μεγάλες και δύσκολες μετακινήσεις για να προμηθευτούν μια ληξιαρχική πράξη από την έδρα του νέου δήμου.

Το Υπουργείο Εσωτερικών, αναγνωρίζοντας μετά την παρέμβαση του Γ.Μπουρνού τα μεγάλα προβλήματα που δημιούργησε η εγκύκλιος αυτή, κατέθεσε διορθωτική τροπολογία στο πρόσφατο Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο, με την οποία επαναφέρει το καθεστώς που ίσχυε από το 2010 και για τα ληξιαρχεία των δημοτικών ενοτήτων στους νεοσυσταθέντες δήμους. Έτσι, ξανανοίγουν τα δεκάδες καταργηθέντα ληξιαρχικά γραφεία στις δημοτικές ενότητες των 12 νέων Δήμων της χώρας (μεταξύ των οποίων 6 στο Δήμο Μυτιλήνης και 7 στο Δήμο Δυτικής Λέσβου).

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Προσφυγικό: Οικτρή αποτυχία

Όταν τον Μάιο του 2018 είχε γίνει στη Λέσβο το Περιφερειακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου, η Νέα Δημοκρατία είχε καταγγείλει τον τότε πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα ότι «άνοιξε τα σύνορα και γέμισε την Ελλάδα και την Ευρώπη με μετανάστες» και «δεν αξιοποιεί την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση».

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις