Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Νύχτα έντασης σε Γιαννιτσά και Έδεσσα για την εγκατάσταση προσφύγων σε ξενοδοχεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νύχτα έντασης σε Γιαννιτσά και Έδεσσα για την εγκατάσταση προσφύγων σε ξενοδοχεία

Όπως μεταδίδει το thestival, ντόπιοι «ξεσηκώθηκαν όταν ενημερώθηκαν ότι στην περιοχή φτάνουν λεωφορεία με πρόσφυγες και μετανάστες» και περίπου 40 άτομα συγκεντρώθηκαν σε βοηθητική οδό, κοντά στο ξενοδοχείο που ήταν προγραμματισμένο να φιλοξενήσει τους αλλοδαπούς, στο 5ο χμ της Ε.Ο. Γιαννιτσών-Θεσσαλονίκης.  

Οι κάτοικοι δεν έφευγαν από το οδόστρωμα και τελικά τα λεωφορεία αποχώρησαν και προσέγγισαν το ξενοδοχείο μέσω παράπλευρης οδού.

https://www.youtube.com/embed/NQW5HWkaeu8?rel=0&showinfo=0

Κάτι αντίστοιχο, μπλόκο στο δρόμο, επιχείρησε να κάνει μικρότερη ομάδα ατόμων στο ύψος των διοδίων του Στρυμονικού, αλλά και σε εκείνη την περίπτωση το ένα λεωφορείο που μετέφερε πρόσφυγες πέρασε χωρίς πρόβλημα και έφθασε στον προορισμό του.

Τα ξημερώματα κατάφεραν τελικά να οδηγήσουν τα πούλμαν με τους πρόσφυγες και μετανάστες στο ξενοδοχείο όπου θα φιλοξενηθούν.  Οι συγκεντρωθέντες αποχώρησαν φωνάζοντας συνθήματα κατά των μεταναστών ενώ λίγο νωρίτερα κάτοικοι είναι αναρτήσει και πανό με το σύνθημα: «Απελάστε τους λαθραίους μετανάστες από την Ελλάδα. Κλείστε τα σύνορα. Αλληλεγγύη στους Έλληνες».

Επεισόδια και στις Σέρρες  

Αντιδράσεις προκάλεσε η έλευση προσφύγων και στην περιοχή των Σερρών. Λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα, κάτοικοι του νομού συγκεντρώθηκαν στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού, στο ύψος των νέων διοδίων και πραγματοποίησαν διαμαρτυρία κατά της φιλοξενίας προσφύγων στις Σέρρες.  

Ένα λεωφορείο που μετέφερε πρόσφυγες σε ξενοδοχείο, στην περιοχή του Σιδηροκάστρου, αναγκάστηκε να σταματήσει πριν τα διόδια και, όταν οι ντόπιοι αποχώρησαν, συνέχισε την πορεία του για τον τελικό προορισμό του.

με πληροφορίες από logospellas.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL