Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αύριο το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης για το σκάνδαλο Novartis (Video)

Ντοκιμαντέρ για την υπόθεση της Novartis πρόκειται να προβάλει την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου το κανάλι RSI της ελβετικής τηλεόρασης.

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου στις 21.00 το βράδυ (τοπική ώρα). Στο τρέιλερ του γίνεται λόγος για «ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που γνώρισε ο κόσμος των φαρμακευτικών εταιρειών»

Γίνεται ειδική αναφορά στην Ελλάδα, καθώς και στην έρευνα του FBI αλλά και σε ονόματα υπουργών και υψηλόβαθμων στελεχών. «Η έρευνα του FBI στην Ελλάδα έφερε στο φως μια εικόνα που προκαλεί σοκ.

Η Novartis φέρεται να διέφθειρε δεκάδες χιλιάδες γιατρούς για να συνταγογραφήσουν τα προϊόντα της. Έτσι ασθενείς εντελώς υγιείς, υποβλήθηκαν σε άχρηστες θεραπείες», αναφέρει το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ.

Στο ντοκιμαντέρ της Ελβετικής τηλεόρασης (κανάλι RSI) παρουσιάζετε βίντεο ντοκουμέντο του 2012, από τα άδυτα της Novartis Hellas, συνεντεύξεις με προστατευόμενους μάρτυρες, αλλά και πολιτικούς, οι οποίοι μπήκαν στο στόχαστρο της εισαγγελικής έρευνας για την Novartis.

Οι δημοσιογράφοι Maria Rosselli και Marco Tagliabue που έκαναν την ενδιαφέρουσα δημοσιογραφική έρευνα σε Ελλάδα, Ελβετία και ΗΠΑ, χαρακτηρίζουν την υπόθεση ως «ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που γνώρισε ο κόσμος των φαρμακευτικών εταιριών», ενώ κάνουν λόγο και για το «σοκ που προκαλεί η έρευνα του FBI στην Ελλάδα».

 

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις