Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Το πρώτο «Σχολείο του Δάσους» στη Λέσβο

politikalesvos.gr

Στόχος του Σχολείου του Δάσους, είναι τα παιδιά να εξερευνούν και να μαθαίνουν να αγαπούν τη φύση, να συνεργάζονται ενώ ανακαλύπτουν τους εαυτούς τους και τα συναισθήματά τους στο φυσικό τους περιβάλλον

Ένα σχολείο διαφορετικό, χωρίς πόρτες και παράθυρα, χωρίς κουδούνι και πίνακα λειτουργεί στην καταπράσινη Καρίνη και στην δασική περιοχή κοντά στον ποταμό Σεδούντα στο Πλωμάρι της Λέσβου.

Σκοπός του Σχολείου του Δάσους, είναι τα παιδιά να εξερευνούν και να μαθαίνουν να αγαπούν τη φύση, να συνεργάζονται ενώ ανακαλύπτουν τους εαυτούς τους και τα συναισθήματά τους στο φυσικό τους περιβάλλον.

“Το Σχολείο του Δάσους δημιουργεί μια κοινότητα παιδιών στη φύση στην οποία κατάλληλα εκπαιδευμένοι παιδαγωγοί ενθαρρύνουν τα παιδιά καθώς αυτά εξερευνούν και ανακαλύπτουν τον φυσικό κόσμο και τον εαυτό τους. Θρέφει εμπειρίες γεμάτες νόημα με επίδραση που διαρκεί για μια ολόκληρη ζωή”, εξηγεί ο παιδαγωγός Κωνσταντίνος Τσιομπάνος, διαχειριστής του Σπόρου.

Το Σχολείο του Δάσους είναι ανοικτό καθ’ όλη τη σχολική χρονιά, βρέξει-χιονίσει, "η μόνη περίπτωση ακύρωσης μαθημάτων είναι σε περίπτωση πολύ ισχυρών ανέμων καθώς υπάρχει ο κίνδυνος πτώσης δέντρων. Κατά τα άλλα, είμαστε πάντα ανοικτά, βρέξει χιονίσει. Εξάλλου δεν υπάρχει κακός καιρός, μόνο ακατάλληλος ρουχισμός” αναφέρει ο ο Κωνσταντίνος Τσιομπάνος.

Ο Σπόρος: Το Ινστιτούτο Αναγέννησης Ο Σπόρος είναι μια νεοσύστατη μη κερδοσκοπική οργάνωση με έδρα τις Μηλίες Λέσβου. Κύριοι σκοποί του Ινστιτούτου είναι η αναγέννηση του φυσικού περιβάλλοντος και η εκπαίδευση μικρών και μεγάλων στην καλλιέργεια βιολογικής τροφής και σε φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους και τεχνικές διαβίωσης και συμβίωσης.

 

Πηγή: politikalesvos.gr

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ναι, αλλά ο Τσίπρας έφερε Μνημόνια

Μπορεί τα κανάλια να δοξάζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά στον πραγματικό κόσμο η κατάσταση δεν είναι καθόλου ρόδινη. Υπάρχουν τεράστιες δυσκολίες, το κλίμα κάθε άλλο παρά αισιόδοξο είναι, η πολυδιαφημισμένη ρευστότητα πέφτει με το σταγονόμετρο.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις