Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.6°C19.1°C
1 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.6°C15.0°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.6°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 67%
Χωρίς Αστυνομικούς αφήνει και το Βόρειο Αιγαίο η κυβέρνηση - Φτάνει η κοροϊδία φωνάζουν οι συνδικαλιστές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χωρίς Αστυνομικούς αφήνει και το Βόρειο Αιγαίο η κυβέρνηση - Φτάνει η κοροϊδία φωνάζουν οι συνδικαλιστές

Τη μη μετάθεση Αστυνομικών προς τα νησιά του βορείου Αιγαίου παρά τις σχετικές αιτήσεις και υποσχέσεις που υπήρξαν και παρά το ότι τέτοιες υπήρξαν προς όλη την άλλη Ελλάδα καταγγέλλουν με κοινή τους ανακοίνωση της Διοικητικά Συμβούλια των ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων των τριών Νομών.

Η κοινή ανακοίνωση αναφέρει:

«Οι Ενώσεις μας μετά την από 20/09/2019 απόφαση του Κατωτέρου Συμβουλίου Μεταθέσεων, να ενισχύσει τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της ΓΕ.Π.Α.Δ. Βορείου Αιγαίου με τον εξωπραγματικό αριθμό  μηδέν (0), αγνοώντας παντελώς τις ανάγκες μας σε έμψυχο δυναμικό αλλά και αυτές των πολιτών για ουσιαστική αστυνόμευση σε όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου που επί σειρά ετών μαστίζονται από το μεταναστευτικό-προσφυγικό, δείχνοντάς μας με αυτόν τον τρόπο την απαξίωση της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας για τα όσα δεινά ζούμε ως αστυνομικοί αλλά και ως πολίτες, μας αναγκάζει να «κατεβάσουμε ρολά».

Οι αντοχές μας τελείωσαν. Το φιλότιμό μας εξαντλήθηκε.

Η κοροϊδία φτάνει.».

«Λέσβος ώρα μηδέν»

«Λέσβος ώρα μηδέν» τιτλοφορείται η δημόσια ανάρτηση του Προέδρου της Ένωσης  Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λέσβου Βασίλη Ροδόπουλου, σύμφωνα με την οποία η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση βορείου Αιγαίου δεν ενισχύεται με κανέναν Αστυνομικό προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ανάγκες που διαμορφώνει η προσφυγική – μεταναστευτική κρίση.

Η πλήρης ανάρτηση του κ. Ροδόπουλου έχει ως εξής:

«Τα μαντάτα που ήρθαν σήμερα από την Αθήνα ήταν δυστυχώς άσχημα. Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου δεν ενισχύεται με κανέναν αστυνομικό. Δυστυχώς παρά τις δηλώσεις και τις διαβεβαιώσεις ότι το μεταναστευτικό θα αποτελέσει προτεραιότητα για τη νέα κυβέρνηση και ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να δοθεί λύση, η πραγματικότητα (έως τώρα) είναι διαφορετική.

Απογοητεύει αυτούς που πίστεψαν και διαψεύδει αυτούς που υποσχέθηκαν. Παρόλο που αυτή τη στιγμή στα ΚΥΤ Λέσβου, Χίου και Σάμου φιλοξενούνται παραπάνω από 20.000 παράτυποι μετανάστες (Λεσβος:12.000-Χίος:3.600-Σάμος:5.000),παρόλο που σχεδόν καθημερινά και τα τρία νησιά υποδέχονται άνω των 500 μεταναστών, η Ηγεσία μας, έκρινε ότι δεν χρειαζόμαστε ενίσχυση με αστυνομικό προσωπικό (για υπηρεσιακά οχήματα δε γίνεται λόγος καν).

Η κατάσταση είναι τραγική και τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη. Όλοι μας (αστυνομικοί και πολίτες) έχουμε μείνει αποσβολωμένοι να παρατηρούμε τα νησιά μας να «βουλιάζουν».

Το χειρότερο όλων είναι ότι πλέον είναι πασιφανές πως υπάρχει έλλειψη σχεδίου, ικανότητας και μάλλον διάθεσης να δοθεί μια λύση πριν να είναι πολύ αργά. Έστω και την ύστατη στιγμή, οι αρμόδιοι φορείς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων με έργα και όχι με κούφιες υποσχέσεις....
Αν όχι τώρα, πότε;

Αν όχι αυτοί, τότε ποιοί;».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL