Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ά. Παπαρρούσου: Η δολοφονία του Ζακ ήταν ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο

Eurokinissi

«Το πλήγμα στην κοινωνική ισορροπία από αυτήν την αγριότητα δε μπορεί να αποκατασταθεί»

Για την απροθυμία αστυνομικών και δικαστικών αρχών στη διερεύνηση της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου, για το σωστό σκεπτικό της εισαγγελικής πρότασης που όμως καταλήγει, άγνωστο πώς, στην λάθος πρόταση να παραπεμφθούν οι κατηγορούμενοι για θανατηφόρα σωματική βλάβη ενώ πρέπει να παραπεμφθούν για ανθρωποκτονία από πρόθεση, με ενδεχόμενο δόλο, μίλησε χθες στις «ιστορίες που γράφουν Ιστορία» Στο Κόκκινο και στην Τζούλυ Τσίγκα, η συνήγορος Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας Κωστόπουλου, Άννυ Παπαρρούσου. «Το πλήγμα στην κοινωνική ισορροπία από αυτήν την αγριότητα δε μπορεί να αποκατασταθεί», εκτίμησε.

Όπως σημείωσε, ο εισαγγελέας πρότεινε παραπομπή των 2 ιδιοκτητών και των 4 αστυνομικών για θανατηφόρα σωματική βλάβη, ενώ στην πρότασή του έχει μια αλληλουχία σκέψεων που οδηγεί στο ότι οι κατηγορούμενοι μπορούσαν να προβλέψουν το θανατηφόρο αποτέλεσμα των πράξεών τους και δεν το έκαναν.

Παράλληλα η Άννυ Παπαρρούσου επισήμανε ότι το ιατροδικαστικό πόρισμα αποκάλυψε ο Ζαχαρίας Κωστόπουλος πέθανε αιτιωδώς από τα πολλαπλά χτυπήματα που του προκάλεσαν ισχαιμικό επεισόδιο.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Τάξις και Ασφάλεια

Από την επιχείρηση που έκαναν τα ΜΑΤ στα Εξάρχεια, μετά το τέλος της πορείας του Πολυτεχνείου, πληθαίνουν στα κοινωνικά δίκτυα τα βίντεο που δείχνουν τους αστυνομικούς σε ένα ντελίριο φανατισμού να επιδίδονται σε πράξεις αναίτιας βίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο