Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Εικοσιτετράωρη απεργία σε ηλεκτρικό, τρόλεϊ και τρένα

Eurokinissi

Ενάντια στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης - Αναμένονται οι αποφάσεις για λεωφορεία, μετρό και τραμ

Την πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της Αθήνας για την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, αντιδρώντας στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ και στον ΗΣΑΠ (γραμμή 1 μετρό) θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία).

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στα τρένα, συμπεριλαμβανομένου του προαστιακού, λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Αναμένονται οι αποφάσεις για λεωφορεία, μετρό και τραμ.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ με σχετική του ανακοίνωση ζητά την άμεση απόσυρση των διατάξεων του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου, που αφορούν τα εργασιακά και τη λειτουργία των συνδικάτων και τονίζει ότι αγωνίζεται για δημόσιες μεταφορές στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου, για ανάπτυξη με όρθιους τους εργαζόμενους, με αυξήσεις μισθών, με ισχυρές συλλογικές συμβάσεις και συγκροτημένα δικαιώματα.

Από την πλευρά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών τονίζει ότι στηρίζει τις κινητοποιήσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο, ενώ κάνει λόγο για ανεπίτρεπτη κωλυσιεργία της διοίκησης της ΕΕΣΣΤΥ ως προς το ζήτημα της υπογραφής συλλογικής σύμβασης εργασίας,

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Τι μάθαμε από την υπόθεση Δημάκη

Η υπόθεση του Βασίλη Δημάκη έληξε τελικά με την ικανοποίηση του αιτήματός του. Και η κατάληξη της υπόθεσης δείχνει ότι ο άνθρωπος αυτός, που διεκδίκησε το δικαίωμα να μορφωθεί και να αναδείξει τις δεξιότητές του, παρότι φυλακισμένος, ταλαιπωρήθηκε άδικα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις