Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Στην Κόρινθο μεταφέρθηκαν 214 πρόσφυγες και μετανάστες από τους 269 από τα δύο κτίρια της Αχαρνών (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στην Κόρινθο μεταφέρθηκαν 214 πρόσφυγες και μετανάστες από τους 269 από τα δύο κτίρια της Αχαρνών (Video)

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για οικογένειες με πολλά γυναικόπαιδα που θα φιλοξενηθούν σε σκηνές που τοποθετήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο πίσω μέρος του παλιού στρατοπέδου Κορίνθου στο σημείο που ήταν το γήπεδο και για το οποίο υπήρχε συμφωνία για την παραχώρηση του από το υπ. Εθνικής Άμυνας στον Δήμο Κορινθίων με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Τα σχέδια όμως άλλαξαν με απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στις 31 Αυγούστου ύστερα από σύσκεψη των τοπικών βουλευτών της ΝΔ και του νέου δημάρχου με τον Μ. Χρυσοχοίδη, οπότε και ξεκίνησαν οι εργασίες για τον πρόχειρο καταυλισμό, οι εργασίες του οποίου συνεχίζονται... 

https://www.youtube.com/embed/kX8huypnB0s

Από τους 269 αλλοδαπούς συνολικά που βρέθηκαν κατά την σημερινή αστυνομική επιχείρηση στα δύο κτίρια στην οδό Αχαρνών, τα οποία τελούσαν υπό κατάληψη, οι 214 μεταφέρθηκαν στο παλιό στρατόπεδο Κορίνθου που επι κυβέρνησης Σαμαρά είχε χρησιμοποιηθεί και πάλι, τότε σαν κλειστό κέντρο κράτησης. Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται να μεταφερθούν σε άλλες δομές φιλοξενίας.

Οι μετανάστες που βρέθηκαν στα δύο κτίρια προέκυψε ότι είναι υπήκοοι Συρίας, Αφγανιστάν, Ιράκ, Ιράν, Αλγερίας, Μαρόκου, Κονγκό, Λιβάνου, Υεμένης, Παλαιστίνης και Τουρκίας.

Από τους συγκεκριμένους αλλοδαπούς, ένας Σύρος συνελήφθη γιατί, όπως προέκυψε, εκκρεμούσε σε βάρος του από τις 26 Ιουλίου 2019 ένταλμα σύλληψης του 9ου Τακτικού Ανακριτή Αθηνών για βιασμό.

Παράλληλα, μια πενταμελής οικογένεια Σύρων αφέθηκε ελεύθερη για ανθρωπιστικούς λόγους, λόγω εγκαυμάτων που είχαν εδώ και μέρες προκληθεί σε ανήλικο παιδί τους, το οποίο διακομίστηκε στο νοσοκομείο Παίδων.

Επίσης, 48 αλλοδαποί κρατούνται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών για διοικητική απέλαση, καθώς δεν διαθέτουν νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στην Ελλάδα, ενώ ένας κρατείται για περαιτέρω έλεγχο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL