Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στην παραλία Μεσακτή της Ικαρίας άφησε την τελευταία του πνοή ένα Σταχτοδέλφινο

Ζωντανό κολυμπούσε στα ρηχά της παραλίας Μεσακτή την Παρασκευή 13/9 το απόγευμα, δελφίνι του είδους Σταχτοδελφινο το οποίο «αφέθηκε» και ξεβράστηκε στην στεριά όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που δόθηκαν από το Ινστιτούτο «Αρχιπέλαγος» το Σταχτοδέλφινο βρίσκεται στις ανοιχτές θάλασσες, μεταναστεύουν σε ολιγάριθμες ομάδες, δεν το συναντάνε εύκολα οι άνθρωποι και πρέπει να πέθανε από παθολογικά αίτια, αυτή είναι η συνήθη συμπεριφορά τους, να βγουν δηλαδή σε στεριά για το τελευταίο αντίο όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά.

Η άμεση αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών είναι πέρα από την ενημέρωση των λιμενικών δημοτικών αρχών και η απομάκρυνση οχλήσεων από το ζώο η επικοινωνία με φορείς που ασχολούνται με τα θαλάσσια κοίτη.

Η κ Μήλιου εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τους ανθρώπους που βρέθηκαν στο εν λόγω περιστατικό και υλοποιούσαν τις εντολές του κτηνιάτρου του Ινστιτούτου του παράλληλα ανακοίνωσε ανοιχτή πρόσκληση προς φορείς, συλλόγους, κατοίκους των νησιών μας για την δημιουργία ομάδων αντιμετώπισης τέτοιων συμβάντων.

πηγή ikariaki.gr / ΕΡΤ Β. Αιγαίου

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

ΜΜΕ και αυτοσεβασμός

Υπάρχουν Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που υπερασπίζονται την εγκυρότητα και την αντικειμενικότητά τους, ακολουθούν αυστηρά τους κανόνες δεοντολογίας και συχνά προθέτουν και δικούς τους. Το χαρακτηριστικό των μέσων αυτών είναι ο αυτοσεβασμός.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο