Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γ. Μπαλμπακάκης: Πρόσφυγες επέστρεψαν μόνοι τους στην Μόρια από τη Ν. Καβάλα γιατί είναι καλύτερα (Video)

O πρώην διοικητής επισήμανε οτι το πρόβλημα είναι ότι μέσα στη Μόρια, χωρητικότητας 3000 ανθρώπων διαβιούν πάνω από 10.000, και οι αφίξεις έχουν αυξηθεί

Ο διοικητής του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, Γιάννης Μπαλμπακάκης, μιλώντας για την παραίτησή του επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους, καθώς και ότι ενδεχομένως θα πρέπει να απουσιάζει για αρκετό διάστημα στην Αθήνα. Ο ίδιος σημείωσε στον ant1, ότι είχε ενημερώσει για την απόχώρησή του την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ερωτηθείς για τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην Μόρια και αν αυτές ήταν ο λόγος που προκάλεσαν την αποχώρησή του, είπε ότι «υπάρχουν πάρα πολλές δυσκολίες κι οπωσδήποτε η συνύπαρξη τόσων πολλών ανθρώπων μέσα σε τόσο μικρό χώρο θα προκαλέσει προβλήματα μικροπαραβατικότητα».

Αναφερόμενος στο hotspot της Μόριας, ο πρωην διοικητής επισήμανε οτι το πρόβλημα είναι ότι μέσα στη Μόρια, χωρητικότητας 3000 ανθρώπων διαβιούν πάνω από 10.000, και οι αφίξεις έχουν αυξηθεί.

Σε άλλο σημείο μάλιστα ο Γιάννης Μπαλμπακάκης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι «κάποιοι από τους πρόσφυγες που πήγαν στην Νέα Καβάλα επέστρεψαν μόνοι τους στη Μόρια», καθώς οι συνθήκες στο hotspot είναι καλύτερες και εξήγησε ότι αυτό συμβαίνει επειδή είναι ένα οργανωμένο κέντρο με φαγητό, γιατρούς κτλ.

«Δύο οικογένειες επέστρεψαν. Δεν είναι πολλοί, αλλά για μένα είναι αρκετοί», συμπλήρωσε ο ίδιος, τονίζοντας πως «δεν είναι κάτι καινούριο, συμβαίνει συχνά. Άλλος επέστρεψε από διαμέρισμα στα Χανιά».

Τέλος ο  Γιάννης Μπαλμπακάκης είπε ότι «οταν είσαι άνθρωπος του πεδίου, δένεσαι με αυτούς τους ανθρώπους και είναι δύσκολο να φύγεις. Στεναχωριέμαι που φεύγω».

Συντάκτης: avgi.gr

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

ΜΜΕ και αυτοσεβασμός

Υπάρχουν Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που υπερασπίζονται την εγκυρότητα και την αντικειμενικότητά τους, ακολουθούν αυστηρά τους κανόνες δεοντολογίας και συχνά προθέτουν και δικούς τους. Το χαρακτηριστικό των μέσων αυτών είναι ο αυτοσεβασμός.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο