Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μπαίνει από Δευτέρα το "Ατερμις" στη γραμμή Σαμοθράκη - Αλεξανδρούπολη

Καθορίστηκαν από τον εταιρεία Hellenic Seaways και εγκρίθηκαν από τη Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης τα δρομολόγια του επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου "'Αρτεμις" εν μέσω διαμαρτυριών για την αποδρομολόγηση από φορείς, κατοίκων αλλά και του Δημάρχου της Πάρου, Μάρκου Κωβαίου.

Συγκεκριμένα τα δρομολόγια του ε/γ-ο/γ «'Αρτεμις», διαμορφώνονται ως εξής :

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 26-08-2019

Από Σαμοθράκη , αναχώρηση στις 14: 45 για Αλεξανδρούπολη.
Από Αλεξανδρούπολη αναχώρηση στις 18: 30 για Σαμοθράκη.
Από Σαμοθράκη αναχώρηση στις 21:30 για Αλεξανδρούπολη

 

ΤΡΙΤΗ 27-08-2019 ΕΩΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 31/08/2019

Από Αλεξανδρούπολη αναχώρηση στις 09:00 για Σαμοθράκη.
Από Σαμοθράκη αναχώρηση στις 12:00 για Αλεξανδρούπολη.
Από Αλεξανδρούπολη αναχώρηση στις 15:00 για Σαμοθράκη.
Από Σαμοθράκη αναχώρηση στις 18:00 για Αλεξανδρούπολη.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 01-9-2019

Από Αλεξανδρούπολη αναχώρηση στις 09.00 για Σαμοθράκη.
Από Σαμοθράκη αναχώρηση στις 12:00 για Αλεξανδρούπολη
Από Αλεξανδρούπολη αναχώρηση στις 15.00 για Σαμοθράκη.

Τέλος, η Hellenic Seaways θα ενημερώσει αναλυτικά το επιβατικό κοινό τόσο στην Αλεξανδρούπολη όσο και στη Σαμοθράκη για τα δρομολόγια του ε/γ-ο/γ «'Αρτεμις».

Διαμαρτυρίες για την αποδρομολόγηση του “ΑΡΤΕΜΙΣ”

Η διατάραξη όμως των προγραμματισμένων δρομολογίων, που εξυπηρετεί για την επικοινωνία των νησιών των Κυκλάδων το “ΑΡΤΕΜΙΣ”, έφερε την αντίδραση και διαμαρτυρία του Δημάρχου της Πάρου, κ. Μάρκου Κωβαίου.

Στην επιστολή του, ο Δήμαρχος αναφέρει πως “πληροφορούμεθα ότι η αρμόδια υπηρεσία του ΥΝΑΝΠ προσανατολίζεται στην αποδρομολόγηση του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΡΤΕΜΙΣ από τις ενδοκυκλαδικές γραμμές, προκειμένου να εξυπηρετήσει τη γραμμή της Σαμοθράκης.

Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα προβλήματα, τα οποία θα δημιουργηθούν στην περίπτωση υλοποίησης μίας τέτοιας ενέργειας:

  1. Διανύουμε ακόμη την καλοκαιρινή σεζόν, με σημαντικές πληρότητες στο συγκεκριμένο πλοίο και χωρίς να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις.

  2. Η Πάρος στερείται την ήδη ελλιπή συγκοινωνία με την πρωτεύουσα του Νομού, τη Σύρο, στην οποία εδράζουν όλες οι διοικητικές υπηρεσίες.

  3. Δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα μετακίνησης στους τουρίστες, καθώς και αρνητικά σχόλια για το τουριστικό προφίλ των Κυκλάδων, από την αποδρομολόγηση, εξαιτίας της ταλαιπωρίας, του κόστους των διανυκτερεύσεων και τη μη ύπαρξη εναλλακτικής επιλογής, δεδομένου ότι κάποιοι έχουν προγραμματίσει τη μετακίνησή τους βάσει των ανακοινωθέντων δρομολογίων.

  4. Αποκόπτεται οριστικά η πρόσβαση των τουριστών από την Πάρο στις Δυτικές Κυκλάδες, μιας και δεν υπάρχει αντίστοιχη άλλη επιλογή σε καμία ημέρα της εβδομάδας.

Μετά τα παραπάνω, ο Δήμος Πάρου, αλλά και όλοι οι τουριστικοί φορείς των Κυκλάδων, είναι κάθετα αντίθετοι στην υλοποίηση μίας τέτοιας απόφασης και σας καλούμε να αναθεωρήσετε τον σχεδιασμό σας, με εξεύρεση μίας άλλης λύσης, η οποία αντιμετωπίζει μόνιμα το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας της Σαμοθράκης».

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Υποταγή άνευ όρων

Δημοσιεύματα που εμφανίστηκαν από προχθές στον καθημερινό Τύπο αφήνουν να εννοηθεί ότι η Ελλάδα πιέζεται -ξέρουμε από ποιον- να στείλει πυραύλους Patriot προκειμένου να ενισχύσει την αντιαεροπορική άμυνα της Σαουδικής Αραβίας. Το γεγονός ότι η πληροφορία αυτή δεν διαψεύδεται είναι ακόμα πιο ανησυχητικό.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο