Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.4°C17.6°C
3 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.9°C15.9°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.7°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C14.5°C
1 BF 75%
Γ. Αδαμίδης: Ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ συνεπάγεται αύξηση των τιμολογίων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Αδαμίδης: Ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ συνεπάγεται αύξηση των τιμολογίων

Διάσωση της ΔΕΗ δε μπορεί να σημαίνει ξεπούλημα των ασημικών της δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γ. Αδαμίδης εξηγώντας ότι ο κόσμος δεν έχει τίποτα να κερδίσει από την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση, αντίθετα μέσω αυτής θα αυξηθούν τα τιμολόγια.

Σχολιάζοντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης, την ανακοίνωση του σχεδίου της ΝΔ για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ο Γ. Αδαμίδης τόνισε ότι θα υπάρχει σαφέστατη αύξηση των τιμολογίων.

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/656131868&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

«Μια οποιαδήποτε αύξηση δημιουργεί μια διαδικασία μεγαλύτερων εσόδων αλλά μπορεί να έχουμε φυγή πελατών από τη στιγμή που οι ιδιώτες πάροχοι θα ακολουθήσουν μια διαφορετική τιμολογιακή πολιτική για να μπορέσουν να πάρουν περισσότερους πελάτες και καλοπληρωτές» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ υπενθυμίζοντας ότι ήδη υπάρχει ένα περίπου 22% των πελατών που έχει φύγει από τη ΔΕΗ με τους τρόπους που επιβάλλεται από το 3ο μνημόνιο να μειωθεί το πακέτο που αφορά το πελατολόγιο της ΔΕΗ».

Ο κ. Αδαμίδης επεσήμανε ακόμη ότι η ΓΕΝΟΠ διαφωνεί κάθετα με την ιδιωτικοποίηση των δικτύων, «αυτό αποκαλούμε ξεπούλημα των ασημικών». «Τόσο ο ΑΔΜΗΕ όσο και ο ΔΕΔΔΗΕ είναι δύο εταιρείες που ασκούν μονοπωλιακή δραστηριότητα και είναι κερδοφόρες βρέξει χιονίσει. Ο ΑΔΜΗΕ υλοποιεί επενδύσεις με τη διασύνδεση της Κρήτης και σε δύο χρόνια από τώρα θα αυξήσει πάνω από 500 εκατ. ευρώ τα έσοδά του κατά έτος.

Το ίδιο είναι και ο ΔΕΔΔΗΕ, ένα δίκτυο 240 χιλ. χιλιομέτρων ανά την επικράτεια που έχει μόνο κέρδη γιατί είναι μονοπώλιο» τόνισε ακόμη. «Ένα φυσικό μονοπώλιο γιατί να το δίνεις στον ιδιώτη;» διερωτήθηκε για να απαντήσει ότι πρόκειται «προφανώς ιδεολογική στάση και τίποτα άλλο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL