Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Απροκάλυπτη επαναφορά του κομματικού κράτους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απροκάλυπτη επαναφορά του κομματικού κράτους

Κατάφωρη παραβίαση του νόμου και απροκάλυπτη επαναφορά του κομματικού κράτους χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την αναγγελία της Ν.Δ. για τον διορισμό σε θέσεις γενικών και ειδικών γραμματέων κομματικών της στελεχών και φίλα προσκείμενων.

Η Νέα Δημοκρατία γύρισε τα ρολόγια της Δημόσιας Διοίκησης χρόνια πίσω, στις εποχές που βασίλευε η αδιαφάνεια, η αναξιοκρατία, ο κομματισμός, σημειώνει με ένταση ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς οι κομματικοί αυτοί διορισμοί αντίκεινται στον ισχύοντα Νόμο 4369/2016. Με τον νόμο αυτό, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δρομολόγησε μια εμβληματική μεταρρύθμιση στη Δημόσια Διοίκηση, προκηρύσσοντας με δημόσια, ανοιχτή διαδικασία τις θέσεις των διοικητικών γραμματέων. Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και περίπου 7.000 αιτήσεις υποψηφιότητας έχουν υποβληθεί στην κρίση ανεξάρτητου οργάνου επιλογής, με συμμετοχή μελών του ΑΣΕΠ.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αποτελεί σημαντικό πυλώνα της διοικητικής μεταρρύθμισης όπως αυτός περιγράφεται στη «Μεταρρύθμιση στη Δημόσια Διοίκηση 2020» και η χώρα αξιολογείται ειδικά για το θέμα αυτό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

"Τίποτα από τα παραπάνω, όμως, δεν έχει σημασία για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που αντιλαμβάνεται το κράτος ως λάφυρο και τη Δημόσια Διοίκηση ως τσιφλίκι της", υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως "αντικαθιστά τους άριστους με τους αρεστούς και τους άξιους με τους κολλητούς".

ΚΙΝ.ΑΛΛ.: Μείζον πολιτικό ζήτημα

Παραβίαση του ισχύοντος νόμου καταγγέλλει και το Κίνημα Αλλαγής χαρακτηρίζοντας το θέμα ως "μείζον πολιτικό ζήτημα". Σύμφωνα με τις ενστάσεις που εξέφρασαν ο εκπρόσωπος Τύπου, Παύλος Χρηστίδης και ο αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Διοίκησης Παναγιώτης Καρκατσούλης, ο συγκεκριμένος νόμος συμφωνήθηκε με τους δανειστές ως εμβληματική πράξη αποκομματικοποίησης του κράτους, προβλέποντας τη μετεξέλιξη των γενικών γραμματέων σε διοικητικούς γραμματείς.

«Ή η κυβέρνηση θα αλλάξει τον νόμο, νομιμοποιώντας εκ των υστέρων τις επιλογές που έκανε ή παραδέχεται ότι δεν ενδιαφέρεται για την αποκομματικοποίηση του κράτους», υποστήριξε ο κ. Καρκατσούλης, συμπληρώνοντας πως "για μας το ζήτημα της αποκομματικοποίησης του κράτους είναι προτεραιότητα".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL